Tiental Jong PSV verliest finale Premier League International Cup na verlenging

4 mei 2016 19:31

Jong PSV is er niet in geslaagd de finale van de Premier League International Cup te winnen. Na verlenging ging Jong PSV met 4-2 onderuit tegen Villarreal B. Vanaf de 48ste minuut speelde Jong PSV met tien man door een tweede gele kaart, en dus rood, voor Jordy de Wijs. Desondanks was Jong PSV heel dichtbij een knappe stunt.

Vijf minuten voor tijd stond de ploeg nog met 2-1 voor tegen het veel sterkere Villarreal. In de eerste helft waren de Spanjaarden al continu in de aanval. PSV was alleen gevaarlijk uit stilstaande momenten. Na een doelpunt van Suarez van de Spanjaarden kwam Jong PSV op slag van rust langszij. Gudmundsson zorgde voor veel gevaar en werd onreglementair gestopt. De penalty werd benut door Clint Leemans.

Tien minuten na rust, nadat Jong PSV al met tien man stond kopte Menno Koch de 1-2 binnen vanuit een hoekschop. Ondanks verwoede aanvallen van de Spanjaarden gedurende de tweede helft duurde het tot vijf minute voor tijd alvorens Villarreal op 2-2 kwam door Fran Sol.

In de verlenging moest Jong PSV uiteindelijk het onderspit delven. Koopmans hield zijn ploeg lang in de reeks, maar moest wel de 3-2 van Suarez en de 4-2 van Fran Sol toestaan.

Jong PSV: Koopmans, Loof, Koch, De Wijs, Alberto, Duarte, Gudmundsson, Leemans, Laursen, Paal, Bergwijn