PSV LANDSKAMPIOEN 2015/2016

8 mei 2016 16:42

PSV is op de laatste speeldag alsnog landskampioen geworden. Terwijl PSV met 1-3 won in Zwolle bleef Ajax op 1-1 steken in Doetinchem tegen de Superboeren cvan De Graafschap.

In een op en neer gaan de eerste helft kwam PSV op 0-2 via doelpunten van Jurgen Locadia en Luuk de Jong. Maar het uitvak ging pas echt los toen De Graafschap op gelijke hoogte kwam tegen Ajax in de tweede helft.

Bouy maakte het in Zwolle nog even spannend met de 1-2, maar die spanning zou slechts een minuut duren. Een minuut later had De Jong de marge alweer op twee gebracht. In het laatste kwartier ging de aandacht alleen nog maar in Doetinchem en groeide de spanning met de minuut.

Na het fluitsignaal in Zwolle was het nog twee zenuwslopende minuten wachten alvorens ook De Graafschap - Ajax was geëindigd en het feest kon losbarsten.