PSV opent voorbereiding met kleine 1-3 zege op vv Dongen

2 juli 2016 15:28

De start van de voorbereiding zit er op voor PSV. Na de eerste trainingsweek won PSV de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-3 tegen vv Dongen. Tegen de kampioen van Hoofdklasse B had PSV moeite om het verschil te maken.

PSV kwam voor rust op een 0-2 voorsprong. Eerst was het Pereiro die een penalty benutte na een charge op Locadia. Twee minuten later zorgde Locadia zelf voor de 0-2. In de tweede helft kwamen de amateurs via Yoffe na ruim een uur spelen op 1-2. Ze kregen zelfs een unieke kans op de gelijkmaker. Pasveer stond diverse malen zijn mannetje. Het was de jonge invaller Matthias Verreth die PSV naar de veilige 1-3 voorsprong kopte.

Stijn Schaars, inmiddels zonder contract, deed gewoon mee bij PSV. Vlak voor rust viel hij in voor Isimat, die een tik kreeg en lichtgeblesseerd van het veld moest.