PSV onder 19 als poulewinnaar naar kruisfinales na 2-0 zege op Borussia

6 augustus 2016 16:11

PSV onder 19 is er in geslaagd de halve finales te bereiken van de 70ste editie van de Otten Cup. Na de zege op Manchester United en het gelijkspel tegen Chivas was PSV met 2-0 te sterk voor Borussia Monchengladbach. Matthias Verreth en Justin Lonwijk zorgden voor de treffers.

Ook in het derde duel waren de beste kansen voor PSV. Na een voorzichtig begin werd PSV sterker. Acht minuten na rust zette Verreth PSV op voorsprong. Na het omspelen van de keeper wist hij simpel binnen te tikken. De Duitsers moesten komen, maar het was PSV dat het uit wist te spelen. Lonwijk ging alleen op de keeper af en wist de wedstrijd vlak voor tijd te beslissen.

Door de zege is PSV poulewinnaar geworden met zeven punten. Het wordt in de halve finales vergezeld door Manchester United dat moeizaam op 1-1 wist te komen tegen Chivas.

Opstelling PSV onder 19: Van de Meulenhof, Obispo, Verreth, Rigo, Teze, Daneels, Mauro (Scheepers), Hattu, Bannani, Piroe (Lonwijk) en Fernandes (Sadilek)

Eindstand poule PSV in Otten Cup:
1. PSV 3 7
3. Manchester United 3 4
2. Borussia M'Gladbach 3 3
4. Chivas 3 2

PSV treft in de kruisfinale zondagmorgen om 11.00 uur Anderlecht. In de andere wedstrijd voor een plaats in de finale speelt Manchester United tegen Barcelona.