PSV opent competitie met zwaarbevochten zege in Utrecht: 1-2

6 augustus 2016 21:42

PSV is de competitie gestart met een zwaarbevochten zege op FC Utrecht. In de eerste helft had de ploeg nauwelijks iets in te brengen en kwam het met 1-0 achter. Na rust wijzigde Cocu naar een 5-3-2 systeem en kon PSV via Propper en Pereiro alsnog op 1-2 komen. In de slotfase kwam PSV nog heel goed weg bij kansen van de thuisploeg.

PSV kende een heel matige start. De ploeg wist zich geen raad met het tactische plan dat Erik ten Hag had opgesteld voor FC Utrecht. De spelers waren continu te laat en kwamen daardoor geen moment aan voetballen toe. FC Utrecht vond ondertussen op het middenveld steeds de vrije man. Zeker aan de linkerkant kon de ploeg naar hartelust combineren. De 1-0 van Haller was dan ook geen verrassing. Nadat FC Utrecht het al een paar keer matig had uitgespeeld werd Haller na een kwartier spelen wel in staat gesteld de 0-1 te maken. In het vervolg probeerde PSV het wel, maar wist het nauwelijks kansen te creëren. FC Utrecht bleef het betere van het spel houden en de kansen krijgen.

Na rust kantelde de wedstrijd. Cocu bracht Schwaab in als extra verdediger voor Bergwijn. Het talent was verrassend in de basis opgenomen, maar kwam niet in het spel voor. Met het 5-3-2 wist PSV de controle over de wedstrijd wel te krijgen. Het was nu FC Utrecht dat niet meer wist hoe PSV te bespelen. Zonder goed voetbal wist PSV de druk er wel op te krijgen. Het leidde de gelijkmaker in van Davy Propper, die opnieuw trefzeker was. Tien minuten voor tijd drukte PSV door naar de 1-2. Het was invaller Gaston Pereiro die vanuit een vrije trap de 1-2 binnenschoot. In de slotminuten zette FC Utrecht nog aan voor een slotoffensief. Het leverde de thuisploeg diverse mogelijkheden op en een unieke kans voor Haller in blessuretijd. De spits had het vizier niet meer op scherp en zag zijn inzet net voldoende gehinderd worden door Schwaab om Zoet te verrassen.