PSV stuntelt tegen 10 man FC Groningen: 0-0

28 augustus 2016 14:32

PSV is tegen een tiental van FC Groningen niet verder gekomen dan een compleet onnodig 0-0 gelijkspel. Zelfs een penalty kon PSV niet helpen, Luuk de Jong schoot hem simpel in de handen van de keeper. FC Groningen speelde een uur met 10 man.

PSV nam na een voorzichtige openingsfase de controle over de wedstrijd. De ploeg kreeg meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 35ste minuut kwam FC Groningen met tien man te staan. Bacuna had al geel en solliciteerde met diverse overtredingen naar zijn tweede. Die kreeg hij in de 35ste minuut, op een moment dat Faber diens wissel aan de zijlijn al warm had laten lopen. In het vervolg gaf Nijhuis PSV ook nog een penalty toen Narsingh licht werd getoucheerd. De heel makkelijk gegeven penalty werd bij PSV niet als cadeautje aangenomen. Het penaltysyndroom sloeg weer toe. Luuk de Jong ging opnieuw achter de bal staan en schoot op onthutsende wijze recht in de handen van de keeper, die gewoon stil bleef staan op de lijn.

Na rust zette PSV vol druk op het doel van FC Groningen. Tegen de tien man was er weinig ruimte en gebeurde er veel door de lucht. De kansen kwamen er wel, maar met name De Jong miste diverse mogelijkheden om de 1-0 binnen te werken. PSV ging in het vervolg steeds gehaaster spelen, waardoor het vooral ging hopen dat de bal een keer goed viel. Dat zou niet gebeuren.