Atkinson eist negatieve hoofdrol op in Philips Stadion

13 september 2016 22:56

Scheidsrechter Martin Atkinson eiste de negatieve hoofdrol op bij de Champions League wedstrijd tussen PSV en Atletico Madrid. De scheidsrechter wist keer op keer de verkeerde beslissing te nemen met zijn arbitrale zestal. Eén keer viel dat in het voordeel van PSV uit. In blessuretijd van de eerste helft maakte Luciano Narsingh een schwalbe voor het oog van de assistent. PSV mocht aanleggen voor een penalty, maar ook Guardado was aangetast door het penaltysyndroom van de club.

Daarvoor waren er in de eerste helft al talloze dubieuze momenten te noteren. het begon met het afkeuren van het doelpunt van Luuk de Jong na vermeend leunen van Hector Moreno. PSV werd daarmee een zuiver doelpunt door de neus geboord. Daarna was er onder meer een gemiste elleboogstoot tegen diezelfde Luuk de Jong. Luciano Narsingh maakte vervolgens aanspraak op een penalty maar kreeg die niet. In de 43ste minuut liet de scheidsrechter wel doorgaan na een hoofdwond van Davy Propper. Het leverde de 0-1 op voor de Spanjaarden.

In de tweede helft werd het er niet beter op, al waren er minder cruciale momenten te noteren. De opvallendste was een handsbal, waarbij een verdediger van Atletico de bal voor Luuk de Jong met zijn hand wegtikte, scheids en de assistent op de achterlijn zagen echter niets.