PSV laat zich verschalken door Feyenoord: 0-1

18 september 2016 16:22

PSV heeft zich in de topper thuis tegen Feyenoord onnodig laten verschalken. PSV was de dominante ploeg, maar ging uiteindelijk door een corner acht minuten voor tijd onderuit. PSV wist tegen het compacte Feyenoord net als in de voorgaande thuisduels te weinig te creëren uit het overwicht.

PSV had in de eerste helft een licht overwicht, mede ingegeven doordat een heel compact Feyenoord wat afwachtender speelde. PSV miste het creatieve vermogen om de verdediging van Feyenoord uiteen te spelen. De kansen die er wel kwamen waren aan Narsingh en De Jong niet besteed. Achterin hield PSV de gelederen gesloten. Een vrije kans voor Jorgensen werd om het laatste moment verhinderd door een prachtige sliding van Jetro Willems.

In de tweede helft ging PSV meer op zoek naar de openingstreffer. Feyenoord loerde meer en meer op de counter. Heel veel kansen leverde PSV het niet op. Te vaak werden kansrijke aanvallen niet goed uitgespeeld, een kwaal die de ploeg van Phillip Cocu al lange tijd parten speelt. De grootste kans op de 1-0 kwam voor Pereiro. Het was even later dat Feyenoord dat op voorsprong kwam. Acht minuten voor tijd kwam Botteghin plots vrij toen De Jong de verkeerde keuze maakte bij een corner. De verdediger aarzelde niet en schoot tot ontzetting van het Philips Stadion binnen. PSV kreeg in het vervolg nog één grote kans. In de allerlaatste minuut kreeg Moreno de mogelijkheid. Zijn inzet werd echter op fraaie wijze door de uitblinkende Feyenoord doelman Jones weggetikt.