PSV wint ook uit bij Excelsior: 1-3

24 september 2016 22:37

PSV heeft de zegereeks in uitduels verder uitgebreid met een meer dan verdiende 1-3 zege uit bij Excelsior. PSV speelde een heel behoorlijke wedstrijd, maar verzuimde alleen het duel al vroegtijdig te beslissen.

Excelsior probeerde in de beginfase te verrassen. PSV had daardoor even moeite om de controle over de wedstrijd te verkrijgen. Toen dat was gebeurd was de ploeg van Phillip Cocu veel te sterk voor de gastheren. PSV kreeg kansen op de openingstreffer via onder meer Pereiro en Pröpper. Het was vervolgens Narsingh die na een mooie een-twee in het strafschopgebied op technisch uitstekende wijze voor de openingstreffer zorgde.

Tegen de verhouding in kwam Excelsior langszij. Jetro Willems tikte de bal voor Vermeulen weg, maar nam ook zijn man mee. Scheidsrechter Makkelie zag er een strafschop in. Luigi Bruins liet PSV zien hoe zo'n penalty wel te benutten. PSV bleef vervolgens aandringen op meer treffers. De mogelijkheden kwamen er ook wel, maar het duurde tot aan de tweede helft in blessuretijd van de eerste helft voordat de ploeg ook de verdiende voorsprong kreeg. Het was Luuk de Jong die nu wel raak kon koppen. De spits had daarvoor de paal nog geraakt met een mooie bal via zijn hak achter zijn standbeen langs.

Na rust was er een periode dat PSV de teugels liet vieren. Het bracht het geloof terug bij Excelsior waardoor het spannend bleef.Naarmate de tweede helft vorderde kreeg PSV de controle weer terug en liep het uiteindelijk verdiend naar 1-3 uit. Eerrst was het Herctor Moreno die nog de paal trof, alvorens PSV de derde wel zou maken. Het was de inzet van Davy Pröpper die via Faik in het doel verdween. De PSV'er zou het doelpunt echter op zijn naam krijgen.