PSV verzuimt opnieuw te winnen thuis: 1-1 tegen Heracles

15 oktober 2016 21:36

Ondanks een reeks kansen slaagde en net groots PSV er niet in te winnen van Heracles. Daarmee verspeelde ploeg thuis opnieuw punten. Heracles kreeg één kans en scoorde wel.

PSV had een groot overwicht in de eerste helft op Heracles. PSV speelde allerminst groots, maar wist toch diverse goede kansen te creëren. De ploeg vond doelman Castro steevast op haar weg bij onder meer pogingen van Pereiro en De Jong. PSV leek niets weg te geven, maar na bijna 40 minuten ging het mis. Siem de Jong, die voor de gelegenheid als controlerende middenvelder speelde, ging in de fout waarna Samuel Armenteros prompt voor de 0-1 zorgde. Gedreven door de achterstand stond PSV binnen twee minuten alweer op gelijke hoogte. Het was Gaston Pereiro die uiteindelijk van dichtbij kon binnentikken.

Na rust ging PSV nadrukkelijk voor de zege. het leverde veel druk op, veel voorzetten en diverse schoten van afstand van onder meer Bergwijn, Zinchenko en Pereiro. De ploeg had echter niet de scherpte om de kansen af te maken nog de finesse om de verdediging van Heracles zodanig uit te spelen om zich te verzekeren van doelpunten. Het zou daarom 1-1 blijven.