PSV kan thuis weer niet winnen: 1-1 tegen FC Twente

5 november 2016 21:36

PSV is er thuis weer niet in geslaagd te winnen. Een lang inspiratieloos PSV kwam pas na de gelukkige gelijkmaker van Moreno op stoom. Dat bleek te laat om de winst af te dwingen.

PSV had in de eerste helft meer balbezit, maar kon nauwelijks overtuigen. Hoewel er in de eerste helft eigen ruimte was wist PSV nauwelijks kansen te creëren. Slechts twee keer werd er een uitgespeelde kans genoteerd. Pereiro nam de bal uitstekend aan waardoor hij vrij kwam. Zijn schuiver verdween echter naast de goal. Ook Ramselaar anticipeerde goed op een slimme bal. Uit de draai wist ook hij geen doel te treffen. FC Twente aan de andere kant kwam er bij tijd en wijle heel gevaarlijk uit. Ze konden de mogelijkheden echter niet goed uitspelen.

Zo'n tien minuten na rust was het Unal die de tegenstander op voorsprong zette. Hij werd weggestuurd door Thesker en kon vervolgens Pasveer uitstekend passeren. Tien minuten na de openingstreffer kwam PSV langszij. Het was Hector Moreno die scherp was toen Marsman een inzet van Pereiro slechts half kon pareren.

Na die gelijkmaker slaagde PSV er eindelijk in om de strijdlust en energie te vinden die het zo broodnodig had om voor gevaar te zorgen. PSV drukte met de nodige passie FC Twente terug. Het leverde diverse mogelijkheden op. Invaller Zinchenko, die als eerste vuur en passie in het duel legde, was dichtbij, zijn poging belandde op de onderkant van de lat. Via een gevaarlijke counter was FC Twente nog dichtbij de 1-2. Pasveer voorkwam echter dat FC Twente profiteerde van de poging van PSV om de zege te forceren. Het zou daardoor bij 1-1 blijven, waardoor PSV opnieuw puntenverlies leed in eigen huis.