PSV werkt aan zelfvertrouwen: 3-1 tegen ADO

26 november 2016 21:34

PSV heeft tegen ADO weer eens kunnen werken aan het zelfvertrouwen. Via een benutte penalty van Pereiro en twee doelpunten van Luuk de Jong wist PSV makkelijk te winnen van ADO.

PSV begon fris aan het duel en wist met bij vlagen gevarieerd voetbal de verdediging van ADO Den Haag uiteen te spelen. Dat leidde tot diverse kansen. Na 12 minuten mocht Gaston Pereiro aanleggen voor een penalty nadat hij zelf was neergehaald.

Na de 1-0 zakte PSV weg. Het tempo ging omlaag en PSV wist daardoor steeds minder de ruimte te vinden in de compacte verdediging van ADO. Pas in de slotfase van de eerste helft, toen ADO ontdekte dat er wat te halen viel, kreeg PSV weer mogelijkheden. Ramselaar was daarbij dichtbij, zijn kopbal ging over.

Vijf minuten na rust verdubbelde PSV de score. Het was tot opluchting van het hele PHilips Stadion dat Luuk de Jong weer eens wist te scoren. Uit een voorzet van Zinchenko schampte hij de bal richting de verre hoek. Nog geen vijf minuten later was het weer raak. De Jong kwam vrij voor het doel en stifte de bal mooi over de ADO-keeper.

ADO deed nog iets terug toen Jeroen Zoet te laat kwam en Becker ogenschijnlijk onnodig torpedeerde. Beugelsdijk benutte vervolgens de penalty simpel voor de 3-1. Aan beide kanten waren er vervolgens kansen op meer treffers. Zo wilde Kuipers niet aan een penalty voor PSV bij hands op de doellijn en kopte Havenaar een bal voor open doel op de paal. Het bleef daardoor uiteindelijk bij 3-1.