Cocu: 'overwinning nu het belangrijkste'

10 december 2016 22:33

Phillip Cocu liet bij Fox Sports weten blij te zijn met de overwinning. 'Dat was nu het belangrijkste. Er stond toch de nodige druk op. Ik vond ons de eerste helft wel goed spelen, maar we blijven moeite hebben om kansen te creeren tegen een ploeg die een muur optrekt. In de tweede helft begonnen we niet best. Daarom wissel ik al snel twee keer. Gelukkig scoorde Siem een goed doelpunt bij de tweede paal. Het is jammer dat we de score voor de fans niet kunnen uitbouwen. De eindfase was te rommelig. Een aantal spelers lijkt voor de tweede te willen gaan en anderen de 1-0 te willen verdedigen.'

De PSV coach werd gevraagd naar de kritiek van de fans op zijn wissels. 'Ik wissel niet voor de fans. Ik moet een resultaat zien te behalen en moet daarvoor de beste keuze maken. Dat kan vanwege het spel van een speler zijn, maar ook om tactische redenen. Voorkeur van fans mag mijn keuzes niet beïnvloeden.'