Siem de Jong helpt PSV aan laat gelijkspel in Arena: 1-1

18 december 2016 18:40

In een hele matige topper heeft PSV met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax. Siem de Jong bracht een heel moeizaam spelend PSV tien minuten voor tijd de gelijkmaker. PSV kwam pas in het laatste deel aan voetballen toe.

PSV kwam in de eerste helft nauwelijks aan voetballen toe. Ajax had de controle over de wedstrijd en kreeg een paar behoorlijke kansen. Jeroen Zoet keepte echter een uitstekende wedstrijd en wist enkele malen uitstekend handelend op te treden. Aan de andere kant was er een beste kans voor Luuk de Jong. Uit een voorzet van Davy Propper sprong hij net te vroeg waardoor hij geen richting en kracht mee kon geven aan de kopbal.

PSV bleef in de eerste helft vooral fysiek overeind. Dat gebeurde onder leiding van Hector Moreno en met name Andres Guardado die op het scherp van de snede speelde. Hij blesseerde daarbij ongewild zowel Dolberg en El Ghazi vroeg in de wedstrijd.

Vlak na rust kwam Ajax dan toch op voorsprong. Het was Davy Klaassen die na een pass van Younes verwoestend uithaalde in de verre bovenhoek en Zoet kansloos liet. Nadat Cocu na een uur Siem de Jong inbracht voor de moegestreden Guardado kwam er meer aanvalslust in de ploeg. In de loop van de tweede helft kwam er veel meer geloof in de ploeg dat er in de Arena wel wat te halen viel. Het leverde kansen op voor onder meer de gebroeders De Jong. Het was Siem de Jong die tien minuten voor het einde dan eindelijk de betere fase van PSV bekroonde. Hij liep uitstekend weg bij Klaassen op een prachtige pass van Pereiro en schoof hem vervolgens zuiver binnen. PSV bleef daarna bovenliggend. Mogelijkheden waren er echter voor beide ploegen om het uit te spelen voor de winnende. Die zou uiteindelijk uitblijven.