PSV doet het wéér vlak voor tijd: 1-2

28 januari 2017 21:38

PSV is opnieuw met de schrik vrijgekomen. Na een matige eerste helft verzuimde PSV het in een betere tweede helft om ruim afstand te nemen. Door een tegentreffer een kwartier voor tijd moest PSV het opnieuw vlak voor tijd te repareren.

PSV had in het eerste half uur moeite om controle te krijgen over de wedstrijd. PSV zette vroeg druk, maar Heracles wist er keer op keer met verzorgd voetbal onderuit te voetballen. Na elf minuten leek het mis te gaan voor PSV. Daniel Schwaab greep ongecontroleerd in en veroorzaakte daarmee een penalty. Jeroen Zoet liet echter na zijn gestopte penalty in de oefenwedstrijd eerder dit jaar opnieuw zien penalties te kunnen stoppen. Hij zat knap bij de door Armenteros ingeschoten strafschop. PSV creerde in de eerste helft een aantal mogelijkheden maar had het vizier niet op scherp.

Na rust had PSV de controle wel. PSV speelde veel feller en agressiever en blufte daarmee Heracles af. Het leverde diverse goede kansen op. De eerste twee doelpunten van Propper en De Jong werden nog, terecht, afgekeurd vanwege buitenspel. Vervolgens was het Ramselaar die na een uitgespeelde aanval van een meter of tien in het centrum van het strafschopgebied kon binnenschieten.

PSV liet vervolgens na om de belangrijke 0-2 te maken. Ze lieten Heracles in de wedstrijd en dat kwam ze bijna duur te staan. Uit het niets kwam Heracles na balverlies van PSV voor het doel. Armenteros schoot met een volley hard binnen, onhoudbaar voor Zoet. De slotfase leek niet overtuigend van PSV. Toch viel het doelpunt. Drie minuten voor tijd werd een schot van Propper van richting veranderd, waardoor doelman Castro kansloos was en PSV op de gelukkige maar verdiende 1-2 kwam.