PSV haakt af in titelstrijd na 2-1 in De Kuip

26 februari 2017 16:26

PSV is afgehaakt in de titelstrijd na een 2-1 nederlaag in de topper in De Kuip tegen Feyenoord. In het carnavalsweekend werd een curieus eigen doelpunt van Jeroen Zoet PSV fataal.

PSV werd in de eerste fase van de wedstrijd compleet overpowered door Feyenoord. De Rotterdammers walsten met inzet, kracht en fysiek over PSV heen. PSV leek niet te weten wat het overkwam. Nijhuis staat erom bekend dat hij heel veel door laat gaan en dat was ook nu weer het geval. Feyenoord was daar het best op voorbereid.

Het overrompelende begin van Feyenoord leverde drie kansen op rij op voor de Rotterdammers. Nadat kansen van Elia en Jorgensen nog niets opleverden was het Toornstra die uit een assist van Kongolo de 1-0 achter Zoet joeg.

Pas halverwege de eerste helft kwam PSV in de wedstrijd. PSV had in het vervolg veel balbezit, maar kon daar nauwelijks gevaar uit stichten. In de slotminuten werd PSV voor het eerst echt gevaarlijk. Gaston Pereiro in blessuretijd ging neer in het strafschopgebied, maar Nijhuis wilde niet aan een penalty.

Na rust kon PSV het overwicht van de laatste fase niet doorzetten. Kansen waren er voor Feyenoord op meer. Het was aan de andere kant PSV dat via Pereiro op gelijke hoogte kwam. De tot dan toe tegenvallende Uruguayaan kreeg de bal via een hakje van Pröpper. Hij legde hem klaar en schoot vervolgens via de binnenkant van de paal binnen.

Na de gelijkmaker kon de wedstrijd beide kanten opvallen. Steven Berghuis was dichtbij de 2-1, zijn inzet alleen voor Zoet belandde op de paal. Even daarna kon Steven Bergwijn bijna profiteren van slecht verdedigen van Rick Karsdorp. Bergwijn had echter teveel tijd nodig, waarna zijn doelpoging nog geblokkeerd kon worden.

Acht minuten voor tijd viel de curieuze 2-1. Jan-Arie van der Heijden zette, al dan niet na een overtreding, in. Jeroen Zoet stopte de bal op de doellijn, maar trok hem vervolgens achter de doellijn naar zich toe. De doellijntechnologie gaf de 2-1 aan. Het leverde felle protesten op van de PSV'ers die Zoet de bal op de doellijn hadden zien stoppen. De beslissende actie van Zoet daarna die tot de eigen doelpunt leidde ontging eenieder, behalve de doellijntechnologie.