PSV verspeelt dure punten in blessuretijd: 2-2 bij FC Twente

6 april 2017 22:35

PSV lijkt de laatste kansen in de titelstrijd verspeeld te hebben door een 2-2 gelijkspel in Enschede. In een spectaculair duel leek PSV het duel uiteindelijk in handen te hebben, maar werd een doelpunt in blessuretijd PSV uiteindelijk fataal.

In de spectaculaire openingsfase had PSV al na zestien seconden op voorsprong moeten staan. Marco van Ginkel ging te nonchalant om met een unieke kans voor de keeper. Aan de andere kant aarzelde Unal niet bij zwak optreden van Hector Moreno. De spits speelde zich knap vrij en schoot de openingstreffer binnen. Binnen acht minuten stond PSV alweer op gelijke hoogte. Jurgen Locadia werd aan de linkerkant vrijgespeeld en schoof de bal vervolgens achter doelman Marsman. In het vervolg was PSV dominant, maar kreeg FC Twente minstens net zoveel grote kansen. PSV had onder meer reddingen van Zoet, Willems en de paal nodig om een nieuwe achterstand te voorkomen.

Vijf minuten na rust kwam PSV op voorsprong toen een bal via Moreno in het doel caramboleerde. Voor beide doelen bleven kansen komen. Twintig minuten voor tijd zakte het duel wat in, terwijl de onrust op de tribunes toenam. Supporters werden gesommeerd het stadion te verlaten vanwege een politie-actie. FC Twente leek er niet meer echt in te geloven. Toch liet PSV de tegenstander leven, waardoor het in de slotfase nog voor de gelijkmaker kon gaan. Cocu bracht met Schwaab nog een extra verdediger. Het was uiteindelijk Celina die profiteerde van verdedigende fouten en de 2-2 binnenwerkte.