PSV blijft uit in Groningen op 1-1 steken

7 mei 2017 16:27

PSV heeft zondagmiddag in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen maar liefst het tiende gelijkspel behaald. Na een matige eerste helft kreeg PSV in de tweede helft een reeks kansen. Opnieuw wist PSV het echter niet af te maken. Daardoor is PSV definitief afgehaakt in de strijd om de tweede plaats.

In een matige eerste helft kwam PSV op achterstand door een treffer van Mahi. De Groninger werd in de elfde minuut geen strobreed in de weggelegd om door te lopen en van afstand de 1-0 binnen te schieten. Voor rust waren er kansen voor Luuk de Jong, Davy Propper en Marco van Ginkel, maar hun pogingen leverden niets op. Vlak voor rust moest Jurgen Locadia er geblesseerd vanaf. Sam Lammers mocht daardoor meer dan 45 minuten aan de bak.

Het was diezelfde Lammers die PSV na een uur spelen op de verdiende 1-1 bracht. Vanuit een rebound kopte de spits vrij makkelijk de gelijkmaker binnen. Even later leek hij ook de 1-2 te maken na een kopbal op de lat van De Jong. Om onbegrijpelijke redenen werd zijn doelpunt echter afgekeurd door Higler. PSV creëerde in de tweede helft voldoende kansen, maar verzuimde opnieuw het af te maken.