PSV verslaat Feyenoord in topper met twee gezichten: 1-0

17 september 2017 18:36

PSV heeft de topper tegen Feyenoord met 1-0 weten te winnen. In de eerste helft knokte PSV voor elke meter en was de tweede bal steeds voor PSV. Op slag van rust kwam Feyenoord met tien man te staan. PSV wist zich in de 2e helft geen raad met het vechtend tiental van Feyenoord en mocht de handen dichtknijpen dat het 1-0 bleef.

In een spectaculaire eerste helft kwam PSV al na twee minuten op voorsprong. PSV zat er bovenop en troefde Feyenoord daarmee in de eerste twintig minuten steeds af. Het leverde al na twee minuten de openingstreffer op. Na een actie van Brenet zorgde Locadia met een uitstekende voorzet voor de bal van waaruit Pereiro geheel vrijstaand met een volley kon binnenwerken. In het vervolg waren er mogelijkheden voor Arias en Locadia op meer. Daar waar Toornstra met een vrije trap de paal raakte zak ook Locadia een inzet op de paal belanden.

In de 43ste minuut kwam Feyenoord met tien man te staan. Berghuis had al eerder geel gekregen na hard inkomen op Luuk de Jong. De spits moest daarbij met ademhalingsproblemen van het veld. Lammers was zijn vervanger. Vervolgens hield Berghuis op het middenveld zijn tegenstander vast, waarna hij er met twee keer geel en dus rood vanaf moest.

In de tweede helft kwam er een ander Feyenoord uit de kleedkamer. Met tien mag gingen ze druk zetten en verloor PSV ondanks de man meer het overwicht. De beste kansen waren zelfs voor de tegenstander, terwijl het bij PSV steeds angstiger werd. PSV kreeg wel de ruimte om het voorin uit te spelen, maar miste daarvoor het overzicht en de finesse. Omdat Jeroen Zoet zijn ploeg bij enkele mogelijkheden van Feyenoord op de been hield, bleef het 1-0 en bleven de punten in Eindhoven.