PSV doet goede zaken met 3-0 zege op Heracles

22 oktober 2017 14:21

PSV heeft heel goede zaken gedaan met een 3-0 zege op Heracles. PSV kan nu rustig gaan bekijken welke concurrenten punten gaan verliezen. In een behoorlijke eerste helft liet PSV na het duel te beslissen. Na rust had PSV het moeilijker, maar werd het eindelijk wel 3-0.

PSV slaagde er in de eerste helft in kans op kans te creëren. Het duurde uiteindelijk tot de 18e minuut alvorens PSV op voorsprong kwam. Jorrit Hendrix zette Hirving Lozano met een prachtige steekpass vrij voor de keeper. De Mexicaan aarzelde niet en schoot beheerst binnen. Kansen waren er voor onder meer Van Ginkel, Locadia en De Jong om de score verder uit te bouwen. Naarmate de tweede treffer uitbleef liet PSV Heracles steeds meer komen.

PSV kreeg het in de tweede helft nog lastig om drie punten in eigen huis te houden. Heracles ging er steeds meer in geloven dat er nog iets te halen viel. Jeroen Zoet moest dan ook optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Het was uiteindelijk invaller Mauro Junior die Marco van Ginkel in staat stelde de 2-0 binnen te glijden. De wedstrijd was vervolgens wel gespeeld. In blessuretijd forceerde een andere invaller, Gudmundsson, nog een penalty. Het was opnieuw Van Ginkel die scoorde en daarmee de stand nog naar 3-0 tilde.