PSV heeft verlenging nodig om Volendam uit te schakelen: 0-2

26 oktober 2017 20:59

Na een heel matige wedstrijd heeft PSV verlengingen nodig gehad om de achtste finales van de KNVB beker te bereiken. In aanloop naar de zware uitwedstrijd tegen Vitesse van zondag moest PSV 30 minuten doorspelen om Volendam, hekkensluiter in de Jupiler League, uit te schakelen.

PSV had een groot overwicht in Volendam, maar wist daar veel te weinig mee te doen. Volendam hield de ruimtes klein en wist daarmee te voorkomen dat PSV aan grote kansen toekwam. Pas in het verloop van de tweede helft namen de kansen van PSV toe. PSV vond doelman Verhulst echter steevast op haar weg. Zo voorkwam hij met een spectaculaire redding een zeker lijkend doelpunt van Luuk de Jong.

Pas in de tweede helft van de verlenging sloeg PSV toe. Het was Marco van Ginkel die met een geweldige omhaal voor de 0-1 zorgde. Even later kwam FC Volendam met tien man te staan toen Mertens op de kuit van diezelfde Van Ginkel ging staan. In de slotfase besliste Lozano vervolgens de wedstrijd door de 0-2 binnen te schieten.