Eigen doelpunt levert PSV spectaculaire 4-3 zege op FC Twente

5 november 2017 18:38

In een spectaculaire wedstrijd heeft PSV uiteindelijk met 4-3 weten te winnen van een heel effectief FC Twente. Tot drie keer toe kwam FC Twente terug. In blessuretijd viel alsnog de 4-3 door een eigen doelpunt van Thesker.

PSV kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Jurgen Locadia kon uiteindelijk profiteren na slechts uitverdedigen van FC Twente. Zeven minuten later stond de ploeg bij het debuut van de nieuwe coach Gertjan Verbeek alweer langszij. Thesker kopte vrijstaand binnen.

Na rust kwam PSV scherp uit de startblokken. In de eerste vijf minuten trof Van Ginkel de lat en de paal. Het duurde tot de 61ste minuut alvorens PSV de verdiende voorsprong weer in handen kreeg. PSV had daar een penalty voor nodig, nadat Bergwijn in het strafschopgebied onderuit was gewerkt. Over de penalty was de nodige discussie. Van Ginkel aarzelde niet en schoot zijn penalty feilloos binnen.

Zeven minuten later kwamen de gasten alweer langszij, dit keer via een schot van Lam. Invaller Luuk de Jong leek met zijn treffer de verlosser. Hij kopte achttien minuten voor tijd de 3-2 binnen. Dit keer kwam FC Twente na drie minuten alweer langszij via Jansen.

PSV had vervolgens het geluk van een kampioen nodig om in blessuretijd via een eigen treffer van Thesker, die de bal bij een voorzet in eigen doel werkte, alsnog op de beslissende 4-3 te komen. Daarmee profiteerde PSV optimaal van de nederlaag van Ajax tegen FC Utrecht.