Kansloze 3-0 nederlaag PSV in Amsterdam

10 december 2017 18:52

PSV heeft zondagmiddag een kansloze nederlaag geleden in Amsterdam. Ajax was thuis veel sterker dan een in veel fases machteloos en krachteloos PSV dat niet aan voetballen toekwam.

PSV slaagde er in de eerste helft lang niet in om in de wedstrijd te komen. De ploeg wist zich geen raad met de manier waarop Ajax druk zette. PSV slaagde er niet in er zich onderuit te voetballen. Toch kreeg het na acht minuten een kans op de counter. In de volle sprint schoot het echter in de hamstring van Jurgen Locadia. De snelle spits kon niet verder en met de meer statische Luuk de Jong kon PSV veel minder het gewenste spelletje met de snelle counter spelen.

Ajax kreeg voor rust een goede kans voor Dolberg, die kopte van dichtbij over. In het laatste kwartier wist PSV wat meer in de wedstrijd te komen. In die fase namen de irritaties aan beide kanten in flink tempo toe. Daarbij bespaarde Blom beide kanten mogelijk rood.

In de tweede helft was PSV van plan meer initiatief te gaan nemen. Daar kwam het echter nauwelijks toe. De Ligte miste nog een grote kopkans, maar het was wel de aanzet voor de beslissing. In vier minuten tijd stond het 2-0. Eerst was het David Neres die met een schuiver van grote afstand ietwat gelukkig voor de 1-0 zorgde. Vier minuten later besliste Schone met een schot van buiten de zestien de wedstrijd al. Nog eens acht minuten later schoot Van de Beek via de binnenkant paal binnen voor de 3-0.

PSV probeerde het daarna nog wel en kreeg drie kansen om iets terug te doen. Marco van Ginkel was het dichtst bij, zijn poging trof de lat. Het kon Ajax toen echter allang niet meer verontrusten.