Lammers schiet PSV in blessuretijd naar 1-1 tegen Corinthians, ploeg verliest penaltyserie

10 januari 2018 23:24

PSV is 2018 begonnen met een gelijkspel tegen Corinthians. Door een doelpunt van Sam Lammers in de 93ste minuut werd het verdiend 1-1. In de afsluitende penaltyserie werd met 4-5 verloren, een inzet van diezelfde Lammers werd gestopt.

Halverwege de eerste helft tekende Rodriguinho voor het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. De Braziliaan kon na een vrije trap de bal tegendraads in het doel schuiven in een verder vrij gelijkopgaande eerste helft.

In de tweede helft had PSV tegen een compleet ander elftal van Corinthians het betere van het spel. Dat leverde lang niet al te veel kansen op. In de laatste fase kwamen die alsnog op aandringen van de jonge wisselspelers van PSV die nadrukkelijk op zoek waren naar succes. Uiteindelijk viel de meer dan verdiende treffer voor PSV in de derde en laatste minuut van de verlenging na een scrimmage van de voet van Sam Lammers.

4-5 Augusto

Via de gewonnen penaltyserie krijgt Corinthians een extra punt voor de ranglijst. Corinthians heeft nu twee punten, PSV één. Vrijdagnacht speelt PSV het tweede en laatste duel in de Florida Cup tegen Fluminense.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat, Brenet; Van Ginkel (46, Rosario), Pereiro (74 Mauro Junior), Hendrix (74 Maher); Lozano (74, Gakpo), De Jong (83, Lammers), Bergwijn (74, Malen)