[video] Reserves PSV spelen met 1-1 gelijk tegen Fluminense na tegentreffer in blessuretijd, wint penaltyserie

12 januari 2018 23:53

PSV bleek met een compleet reserve-elftal lange tijd af te stevenen op een mooie en verdiende zege tegen Fluminense. Twee minuten in blessuretijd kwamen de Brazilianen echter alsnog langszij via een treffer van Robinho.

Na zijn treffer in de slotminuut tegen Corinthians was Sam Lammers opnieuw belangrijk voor PSV. Lammers tekende drie minuten voor rust voor de prachtige 1-0 (zie onder).

PSV speelde met een compleet reserve-elftal. Pas in de slotfase kwamen er een aantal spelers van de beoogde basis in het veld. De reserves waren nadrukkelijk de betere tegen Fluminense. Pas in de slotfase kreeg PSV problemen tegen de Brazilianen die meer gingen aanzetten op zoek naar de gelijkmaker.

Obispo was tijdens zijn basisdebuut voor PSV de aanvoerder van het elftal en speelde een uitstekende wedstrijd.

Opstelling PSV: Room (75, Van Osch), Rosario (75, Brenet), Luckassen, Obispo, Paal, Mauro (75 Pereiro), Rigo (75, Hendrix), Lundqvist (75, Maher), Gakpo (75, Lozano), Lammers, Malen

PSV wist de afsluitende penaltyserie in tegenstelling tot tegen Corinthians nu wel te winnen. Alle vijf de penalties werden door PSV benut.

5-4 Pereiro

PSV krijgt voor de winst van de penaltyserie een extra punt en eindigt de Florida Cup daarmee met drie punten uit twee duels. Dat zal niet voldoende zijn voor de eindoverwinning in het toernooi.