PSV pakt ook de volle buit in Enschede

27 januari 2018 21:34

Ondanks dat de ploeg met momenten erg slordig speelde, heeft PSV ook de tweede wedstrijd na de winterstop weten te winnen. Op bezoek bij FC Twente werd met 0-2 gewonnen. Voor rust zette Hirving Lozano PSV al snel op voorsprong, in de laatste minuut besliste Santiago Arias de wedstrijd.

PSV begon voortvarend aan de wedstrijd. De eerste de beste kans leverde direct een doelpunt op. Keeper Joël Drommel zat mis bij een voorzet van Steven Bergwijn en Lozano kon daar eenvoudig van profiteren.

Na de goal bleef PSV heer en meester op het veld. Echter door zeer slordig te spelen voorin bleef de teller op één goal staan. Mogelijkheden waren er voor rust echter volop. Omdat PSV de marge niet kon uitbreiden bleef FC Twente er ook in geloven. De ploeg van Gertjan Verbeek was met afstandschoten voor rust ook een paar gevaarlijk. Ondanks dat Jeroen Zoet er niet altijd goed uit zag, bleef het doel wel schoon.

Na rust leek een heel ander Twente op het veld te staan. De thuisploeg zat er veel feller bovenop en kreeg kans op kans. Zoet wist echter iedere keer de bal uit het doel te houden. Echter omdat PSV de mogelijkheden die het kreeg enorm zwak uitspeelde, bleven de Tukkers er in geloven.

Aan die illussies kwam voor FC Twente een eind in de 90e minuut toen Santiago Arias mee naar voren ging en de bal goed mee kreeg van Mauro Junior. De rechtsback schoot de bal in de rechterbovenhoek en besliste daarmee de wedstrijd.