PSV na rust veel te sterk voor PEC Zwolle: 4-0 overwinning

3 februari 2018 21:38

Het is PSV gelukt om het clubrecord van 21 thuisoverwinningen op rij te evenaren. De ploeg van Phillip Cocu was veel te sterk voor PEC Zwolle en wist uiteindelijk met 4-0 te winnen. Na een heel matige eerste helft gingen na rust alle remmen los en mocht Zwolle eigenlijk blij zijn dat het bij 4-0 bleef. Luuk de Jong was met drie doelpunten de grote man bij PSV, Joshua Brenet schoot de eindstand op het scorebord.

PSV begon met dezelfde elf die een week eerder ook tegen FC Twente begonnen, waardoor Marco van Ginkel en Steven Bergwijn weer terugkeerden in de ploeg. Zij begonnen in het bekerduel tegen Feyenoord nog op de bank.

De eerste helft was van beide kanten heel matig. De eerste goede kans volgde vlak voor rust, maar toen kon Mickey van der Hart nog reddend optreden. Diezelfde Van der Hart kon echter na 42 minuten zijn spullen inpakken toen hij Hirving Lozano onderuit haalde en door scheidsrechter Serdar Gözübüyük van het veld werd gestuurd.

In de ploeg kwam derde doelman Mike Hauptmeijer in de ploeg. Voor Terell Ondaan een tegenvaller. De aanvaller was namelijk in de 30e minuut in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Rick Dekker en moest 13 minuten later weer naar de kant. Diep in blessuretijd kwam PSV nog wel op voorsprong toen Hauptmeijer mis zat bij een corner en Luuk de Jong bij de tweede paal eenvoudig kon binnen koppen.

Na rust trok PSV alle registers open en kon het tegen tien man van Zwolle volle bak op de aanval gaan. Hauptmeijer kon nog een paar keer reddend optreden, maar was geklopt toen Lozano de bal over hem heen stifte. Het leek alsof hij hem zelf op doel wilde schieten en de bal niet goed raakte, maar de bal kwam op het hoofd van De Jong die de bal in het volledig leeg doel kon binnen koppen.

Mocht PEC Zwolle nog enige illusies gehad hebben, was dat in de 72e minuut helemaal voorbij. Joshua Brenet stormde mee op aan de linkerkant en schoot op doel. De bal raakte hij helemaal verkeerd, maar ook nu kwam de bal terecht bij Luuk de Jong en hij kon zijn derde van de avond binnen schieten.

In de 79e minuut kwam Brenet nogmaals mee naar voren en zette via een een-tweetje met de ingevallen Albert Gudmundsson zelf de aanval op. Opnieuw schoot de 2-voudig international van het Nederlands elftal op doel en dat deed hij nu een stuk beter. Buiten bereik van doelman Hauptmeijer krulde hij de bal in de verre hoek.

PSV bleef zoeken naar nog meer doelpunten, maar ondanks nog enkele goede mogelijkheden werd er niet meer gescoord. Donyell Malen mocht enkele minuten voor tijd nog invallen, waarbij hij zijn officiële debuut in het eerste elftal mocht maken. Hij kwam in de ploeg voor Luuk de Jong, die onder een daverend applaus van het veld ging.