PSV verbreekt clubrecord zonder groots te spelen tegen Excelsior

7 februari 2018 20:20

PSV heeft het clubrecord met meeste thuisoverwinningen op rij verbroken. De ploeg van Phillip Cocu wist uiteindelijk met 1-0 te winnen. Omdat er voorin erg slordig werd om gegaan met de kansen en het veldspel zelf steeds slordiger werd, bleef het tot het einde spannend. Uiteindelijk bleek een doelpunt van Hirving Lozano voldoende voor de 22e thuisoverwinning op rij.

PSV leek bij het begin niet helemaal bij de les, omdat de eerste kans voor Excelsior was. Na een paar minuten kopte Mike van Duinen op de onderkant van de lat, maar de bal ging niet in het doel. PSV nam vervolgens het heft in handen en kwam na 17 minuten op een terechte voorsprong toen Hirving Lozano na een fantastische aanval wist binnen te schieten.

PSV leek van plan om de wedstrijd voor rust al te beslissen. Het kreeg ook enkele goede mogelijkheden, maar iedere keer stond de keeper of een verdediger van Excelsior in de weg. Enige opmerkelijke moment nog voor rust was een spijkerharde overtreding van Justin Mattheij op Luuk de Jong. Waar het leek op een overduidelijke rode kaart, werd er slechts een vrije trap gegeven.

Na rust bleef PSV met dezelfde intenties door voetballen in eerste instantie, maar de bal wilde maar niet in de ploeg. Het spel van PSV werd ook met de minuut slordiger, waardoor Excelsior steeds meer hoop kreeg op een stunt in Eindhoven. In de slotfase waren de Rotterdammers ook de bovenliggende partij. Het uitvak sprong in de laatste minuut nog juichend op, maar zag al snel dat het doelpunt van Van Duinen wegens hands werd afgekeurd. PSV gaat dus de carnaval in met een 1-0 overwinning op Excelsior.