PSV veel te sterk in De Kuip: 1-3 overwinning

25 februari 2018 16:21

PSV heeft de topper tegen Feyenoord overtuigend weten te winnen. Op bezoek in Rotterdam werd met 1-3 gewonnen. De doelpunten van PSV werden gemaakt door Santiago Arias, Steven Bergwijn en Gaston Pereiro. PSV loopt op de ranglijst weer uit op Ajax, omdat de Amsterdammers in eigen huis niet konden winnen van ADO Den Haag.

Bij PSV keerde Marco van Ginkel weer terug van een knieblessure en was Gastón Pereiro de vervanger van de geschorste Hirving Lozano. Vanaf het begin ging PSV fel van start en dicteerde het het spel in De Kuip. Het gaf Feyenoord niet de ruimte om tot voetballen te komen en de eerste kansjes waren ook voor PSV.

Het eerste doelpunt werd ook door PSV gemaakt. Een ingestudeerde corner werd uiteindelijk door Steven Bergwijn voorgegeven en door Santiago Arias knap ingekopt. Na ruim een half uur spelen werd de marge van PSV zelfs naar twee gezet toen Gastón Pereiro een uitstekende steekbal op Steven Bergwijn gaf en hij deze voorbij doelman Brad Jones tikte. De jonge aanvaller leek in eerste instantie zelf niet in de gaten te hebben dat hij gescoord had, maar de handen gingen uiteindelijk wel in de lucht toen hij de ploeggenoten juichend op hem af zagen komen.

Ook na rust leek er aanvankelijk niets aan de hand. Dat veranderde in de 53e minuut toen Daniël Schwaab een bal niet goed wegwerkte en Jean-Paul Boëtius uiteindelijk kon voorgeven. Zijn voorzet werd door Tonny Vilhena knap binnen gekopt, waardoor Feyenoord onder aanvoering van het eigen legioen op jacht leek te gaan naar de gelijkmaker.

Aan die illusies kwamen echter na een paar minuten al een eind toen Steven Bergwijn op doel schoot en doelman Jones zijn schot niet goed verwerkte. Gastón Pereiro kon simpel binnen tikte en bekroonde daarmee zijn uitstekende spel met een doelpunt.

Na de 1-3 was de spanning uit de wedstrijd weg. Feyenoord probeerde nog aan te zetten, maar wist op een paar afstandsschoten na nauwelijks iets te creëren. In blessuretijd leek het nog wel te scoren, maar de goal van Nicolai Jørgensen werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Het werd voor PSV uiteindelijk een top weekend door zelf te winnen in De Kuip, wat historisch gezien voor PSV de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen is en het gelijke spel van Ajax tegen ADO Den Haag, waardoor de voorsprong in de competitie weer gestegen is naar zeven punten.