PSV dankzij wereldgoals voorbij FC Utrecht

3 maart 2018 20:18

PSV heeft op weg naar de landstitel weer een belangrijke stap gezet. In het Philips Stadion werd FC Utrecht met 3-0 verslagen. Ondanks dat het spel over de hele wedstrijd gezien niet heel sterk was, zal iedereen echter wel tevreden naar huis zijn gegaan omdat het twee absolute wereldgoals van Luuk de Jong en Steven Bergwijn kreeg voor geschoteld. De eerste goal van de wedstrijd was een eigen doelpunt van Ramon Leeuwin.

PSV begon niet goed aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was FC Utrecht de betere ploeg in Eindhoven en kreeg ook de grootste kansen. Jeroen Zoet kon reddend optreden en had bij een inzet van Mark van der Maarel de hulp van de paal nodig. Dat PSV na ruim een kwartier op voorsprong kwam, viel dan ook gedeeltelijk uit de lucht. Bart Ramselaar nam na een inworp de bal goed mee in het strafschopgebied van Utrecht. Zijn voorzet werd door Ramon Leeuwin van richting veranderd en viel in het doel van FC Utrecht.

PSV leek ook meteen op jacht te willen gaan naar de definitieve knock-out voor Utrecht en na een paar minuten was het al raak. Na goed druk zetten van PSV kon Santiago Arias voorzetten. Zijn bal werd door een omhaal van Luuk de Jong schitterend in de verre hoek.

Het leek voor PSV tijd om de handrem er op te gooien en FC Utrecht leek lamgeslagen, waardoor er eigenlijk nauwelijks nog iets gebeurde in de eerste helft. Vlak voor rust was er echter wel een opmerkelijk moment toen Gastón Pereiro naar de grond werd geduwd door Mark van der Maarel en scheidsrechter Kevin Blom floot voor een penalty. Op advies van de assistent scheidsrechter draaide hij die beslissing echter terug en gaf hij Pereiro geel voor een schwalbe. Uit de beelden was echter duidelijk te zien dat er absoluut geen sprake van een schwalbe was.

Na rust kwam PSV een stuk sterker uit de kleedkamer en was via opnieuw De Jong bijna bij de 3-0. Hij kreeg de bal echter niet in het doel. Toch was het in de 51e minuut alsnog raak voor PSV toen Steven Bergwijn de bal mee kreeg van Santiago Arias na een vrije trap van FC Utrecht. De aanvaller van PSV lanceerde zichzelf en tikte de bal voorbij Sean Klaiber, die op dat moment de laatste man van Utrecht was. Op snelheid leek hij er niet voorbij te komen, waardoor hij Klaiber uitstekend wegzette en hem uitkapte. Vervolgens was het voor Bergwijn een koud kunstje om de bal achter doelman Jensen te knallen. Een vrije trap van FC Utrecht werd in een paar seconden na een fatastische counter omgezet in een doelpunt voor PSV.

De schitterende goal van Bergwijn was echter direct het laatste serieuze wapenfeit van de wedstrijd. PSV voelde dat de buiten binnen was en FC Utrecht kon simpelweg niet meer. Na ruim 70 minuten pakte Jorrit Hendrix nog een gele kaart op een plek en vooral een moment waar dat absoluut niet nodig was. Die gele kaart levert hem echter ook meteen een schorsing op, omdat het zijn vijfde van het seizoen is.