Enorme wanvertoning PSV zorgt voor harde nederlaag in Tilburg

10 maart 2018 21:35

Op bezoek bij Willem II heeff PSV een keiharde nederlaag geleden. In Tilburg ging de ploeg van Phillip Cocu met liefst 5-0 onderuit. In de 90e minuut werd Derrick Luckassen nog van het veld gestuurd nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg.

De voorbereiding bij Willem II verliep erg onrustig met aangekondigde protestacties van de supporters en het opstappen van trainer Erwin van de Looi. Daar was op het veld echter niets van te merken. Vanaf de eerste minuut waren de Tilburgers echter heer en meester op het veld. Nadat Willem II al enkele kansen kreeg, leed dat uiteindelijk ook tot de 1-0 voorsprong na een doelpunt van Ben Rienstra. Dat was uiteindelijk ook de ruststand.

Na rust veranderde er echter helemaal niets aan het spelbeeld. Het ging voor PSV mis toen Fran Sol de 2-0 maakte nadat zowel Gastón Pereiro als Nicolas Isimat-Mirin veel te slap het duel ingingen.

Toen Willem II na 70 minuten goedkoop een penalty kreeg nadat Derrick Luckassen een bal tegen zich aan geschoten kreeg en Sol het buitenkansje wist te benutten was de wedstrijd definitief voorbij.

Rienstra maakte vervolgens nog de 4-0 en in de laatste minuut werd Luckassen weggestuurd met zijn tweede gele kaart nadat hij in het strafschopgebied een speler van Willem II onderuit trok. Sol maakte zijn derde van de avond om de wanprestatie helemaal compleet te maken.