IJsland uitgeschakeld op WK na nederlaag tegen Kroatië, Albert Gudmundsson krijgt speeltijd als invaller

26 juni 2018 22:08

Het is IJsland niet gelukt om door te gaan naar de achtste finales. De ploeg moest winnen van Kroatië om nog door te kunnen gaan, maar ging juist met 1-2 onderuit, waardoor IJsland uiteindelijk op de laatste plek in de groep eindigde.

De eerste treffer viel pas na rust toen Milan Badelj Kroatië op voorsprong wist te zetten. Een kwartier voor tijd kwam IJsland echter op gelijke hoogte door een penalty van Gylfi Sigurdsson, waardoor de ploeg weer kon hopen.

In de laatste minuut kwam aan alle illusies echter een eind toen Ivan Perisic Kroatië de derde overwinning in de groep wist te bezorgen.

Albert Gudmundsson begon wederom op de bank. De vleugelaanvaller van PSV kreeg in de 85e minuut zijn eerste minuten dit WK in de hoop om nog iets te kunnen forceren. Voor Gudmundsson en IJsland ging het een paar minuten dus echter mis.