Hirving Lozano met Mexico hard onderuit, maar wel naar volgende ronde

27 juni 2018 18:08

Mexico heeft met Hirving Lozano een harde nederlaag geleden tegen Zweden. De Mexicanen gingen uiteindelijk met 3-0 onderuit. Mexico gaat echter wel naar de volgende ronde, omdat Duitsland in blessuretijd twee tegentreffers kreeg en met 0-2 onderuit ging tegen Zuid-Korea.

Aanvankelijk leek er voor Mexico weinig aan de hand. In de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd en kregen beide ploegen kansen om te scoren. Na rust kwam Zweden echter snel op 0-1 door een doelpunt van linksback Ludwig Augustinsson.

Na een uur spelen volgde een penalty met rollen voor twee voormalig PSV'ers. Hector Moreno zette in het eigen strafschopgebied een tackle in en Marcus Berg zette slim zijn voet voor de bal, waardoor hij onderuit werd gehaald en een strafschop het gevolg was. Die werd onberispelijk door Andres Granqvist.

Een kwartier voor tijd werd het voor Mexico nog erger toen Edson Alvarez de bal in eigen doel werkte en uitschakeling dreigde. Daarvoor moest Duitsland echter wel zien te winnen van Zuid-Korea. De Duitsers kregen voldoende kansen om te scoren, maar het bleef lang 0-0. Duitsland ging in de slotfase alles of niets spelen en het werd voor Duitsland helemaal niets.

Young-Gwon Kim wist te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Door tussenkomst van videoarbiter Danny Makkelie werd de treffer echter goed gekeurd, omdat de bal van een Duitse verdediger bleek te komen en Kim daarom geen buitenspel stond.

Om nog iets af te kunnen dwingen ging zelfs doelman Manuel Neuer mee in de aanval. Toen hij zelf de bal verspeelde rond het strafschopgebied van de Koreanen werd de bal hard richting het doel van de Duitsers te schieten. Heung-Min Son kon in een leeg doel uiteindelijk makkelijk de 0-2 binnen tikken, waardoor de regerend Wereldkampioen verrassend als laatste eindigde in de groep en Lozano met Mexico alsnog naar de achtste finales gaat.