PSV sluit voorbereiding af met overwinning tegen Valencia

28 juli 2018 20:57

PSV heeft de voorbereiding afgesloten met een overwinning tegen Valencia. Als afsluiting van de PSV FANdag werd de Spaanse Champions League deelnemer met 2-1 verslagen. Luuk de Jong en Gastón Pereiro zorgden voor de Eindhovense doelpunten.

Aan de aftrap stonden vrijwel dezelfde spelers die afgelopen woensdag ook tegen Olympiakos Piraeus aan de wedstrijd begonnen. De enige wijziging was dat Daniel Schwaab speelde in plaats van Derrick Luckassen.

PSV begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen. Het was echter Valencia dat na 25 minuten spelen de score opende in het Philips Stadion. Nick Viergever liet zijn tegenstander makkelijk weglopen, Daniel Schwaab werd vervolgens simpel uitgekapt door Carlos Soler en via de voeten van Denzel Dumfries schoot Soler de bal in het doel.

De ploeg van Mark van Bommel liet het er niet bij zitten en bleef jagen op de treffer. Die kreeg het na 35 minuten spelen toen Luuk de Jong een corner van Gastón Pereiro wist binnen te koppen. Een paar minuten later vormden beide spelers opnieuw een hoofdrol. De Jong kreeg een duw in het strafschopgebied en Pereiro schoot vervolgens de strafschop hard binnen.

Na rust ging het tempo iets omlaag, maar kreeg PSV alsnog voldoende kansen om te scoren. Met name Steven Bergwijn kreeg enkele voldoende mogelijkheden, maar zijn vizier stond niet helemaal op scherp. Aan de andere kant moest Jeroen Zoet enkele malen reddend optreden, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

In de blessuretijd volgde nog een curieus moment toen zowel Michal Sadilek als Maximiliano Romero nog klaar stonden om in te vallen. Terwijl beide spelers aan de zijlijn klaar stonden om in het veld te komen werd de wedstrijd al afgefloten.

Opstelling PSV: Zoet, Dumfries (89' Luckassen), Schwaab, Viergever (89' Teze), Angelino, Rosario (89' Rigo), Hendrix, Pereiro, Bergwijn, De Jong, Malen (69' Lozano)