PSV dankzij prachtgoals veel te sterk voor FC Utrecht

11 augustus 2018 22:35

PSV is de Eredivisie begonnen met een uitstekende overwinning tegen FC Utrecht. Uiteindelijk stond een 4-0 eindstand op het scorebord, maar de ploeg had voldoende kansen gehad om er nog meer te maken. Voor rust zorgde Gastón Pereiro voor de openingstreffer, na rust volgden goals van Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Denzel Dumfries.

PSV trok tegen FC Utrecht direct ten aanval en had de intentie om het duel al vroegtijdig te willen beslissen. De bezoekers hadden handen en voeten nodig om de spelers van PSV te stoppen en na ruim een kwartier kwam PSV via een schitterende vrije trap van Gastón Pereiro dan ook op een terechte 1-0 voorsprong. Onder aanvoering van dezelfde Uruguyaan ging PSV op jacht naar meer treffers, waarbij Pereiro met enkele sublieme acties zijn klasse toonde. Met de nodige moeite wist doelman David Jensen zijn doel in de eerste helft verder schoon te houden.

Naar mate de eerste helft vorderde ging het tempo echter omlaag en werd de ploeg van Mark van Bommel ook slordiger. Het zorgde ook voor enkele kansjes voor FC Utrecht, maar zonder veel problemen kon Jeroen Zoet voorkomen dat een tegentreffer volgde.

Na rust ging bij PSV het tempo weer fors omhoog en kon FC Utrecht het niet meer belopen. Mede door de opkomende backs waren er constant PSV'ers vrij te vinden op de helft van FC Utrecht. Het leek dan ook wachten op de 2-0 en die volgde al snel via Steven Bergwijn. De aanvaller kreeg buiten het strafschopgebied de bal uit een afgeslagen corner en schoot vervolgens schitterend binnen in de verre hoek.

Waar Pereiro in de eerste helft de toeschouwers meerdere malen op de banken kreeg, vervulde Bergwijn die rol in de tweede helft en met meerdere fantastische acties zorgde hij voor enorm veel gevaar voor het doel van keeper Jensen. Het was met nog een kwartier op de klok echter Pereiro die Luuk de Jong met een mooie steekpass alleen op de keeper stuurde. De aanvoerder van PSV schoot tegen de keeper op maar de rebound werd door Hirving Lozano hard binnen geknald.

Het hoogtepunt moest echter nog volgen toen Bergwijn opnieuw de bal kreeg. De aanvaller slalomde op schitterende wijze voorbij drie verdedigers van FC Utrecht waardoor hij vrij door kon op het doel. In plaats van zelfzuchtig te zijn gaf hij de bal richting De Jong. Die bal was echter niet zorgvuldig genoeg, waardoor de bal nog tot corner gewerkt kon worden. Uit die hoekschop was De Jong met een harde kopbal dicht bij zijn eerste treffer van het seizoen, maar Jensen kon nog knap redden. Een nieuwe hoekschop was het resultaat en die kon nu door Denzel Dumfries hard binnen worden gekopt.

PSV probeerde in de laatste minuten tot nog meer treffers te komen, maar gescoord werd er niet meer. Het resultaat was dan ook een uitstekende 4-0 overwinning.