Ruime nederlaag voor PSV in Barcelona door prachttreffers

18 september 2018 20:48

De eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League heeft voor PSV een ruime nederlaag opgeleverd. Ondanks dat de ploeg van Mark van Bommel zelf ook voldoende kansen kreeg, ging het uiteindelijk met 4-0 onderuit. Lionel Messi maakte drie treffers. Tien minuten voor tijd kreeg Samuel Umtiti zijn tweede gele kaart, waardoor de Spanjaarden nog met tien man verder moesten.

PSV begon in de vertrouwde opstelling en had zelf de eerste grote kansen. Gastón Pereiro en Steven Bergwijn waren dicht bij een doelpunt, maar zij krijgen de bal niet op doel. Ook Barcelona kreeg kansen om tot scoren te komen, maar PSV leek probleemloos overeind te blijven.

Dat veranderde na een half uur spelen toen Barcelona opnieuw snel ten aanval trok en Nick Viergever aan de noodrem moest trekken door Ousmane Dembélé onderuit te halen. De vrije trap die daarop volgde werd schitterend door Lionel Messi in de kruising van het doel gekruld.

Beide ploegen kregen daarna mogelijkheden om een doelpunt te maken, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Barcelona was de betere ploeg op het veld, maar PSV kreeg zelf ook meer dan voldoende mogelijkheden om tot scoren te komen. Hirving Lozano was een paar keer dicht bij, terwijl ook Steven Bergwijn en Angeliño met schoten in de buurt van het doel kwamen.

Een kwartier voor tijd volgende de beslissing toen Ousmane Dembélé knap wegdraaide tussen Jorrit Hendrix en Lozano in. De Fransman krulde de bal vervolgens schitterend in de verre hoek en liet Jeroen Zoet kansloos.

Terwijl de fans van Barcelona nauwelijks klaar waren met juichen viel ook de 3-0 toen Messi goed vrij liep en een schitterende bal van Ivan Rakitic promoveerde tot doelpunt.

Met nog tien minuten te gaan kwam Barcelona met tien man te staan toen Samuel Umtiti met al geel op zak een hard blok zette tegenover Lozano en daarvoor zijn tweede kaart kreeg. PSV zette nogmaals aan met de hoop om tot scoren te komen. Lozano wist ook een doelpunt te maken, maar zijn treffer werd wegens buitenspel terecht afgekeurd.

Barcelona kwam nog wel tot scoren door Messi, die zijn derde treffer maakte. Het zorgde er voor dat PSV ondanks dat het voldoende kansen kreeg uiteindelijk toch nog een ruime nederlaag leed.