Flink gehavend PSV onderuit tegen Vitesse en arbitrage

25 oktober 2020 16:23

Flink gehavend PSV onderuit tegen Vitesse en arbitrage; image source: Pro Shots

PSV is zondag tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen opgelopen. De vanwege corona flink verzwakte selectie van Roger Schmidt ging op bezoek bij Vitesse met 2-1 onderuit. Olivier Boscagli maakte het enige doelpunt voor PSV.

Het duel in Arnhem kon niet veel slechter beginnen, want na acht minuten spelen verloor Olivier Boscagli na een hoekschop een kopduel en was de vroege achterstand een feit. Er gebeurde vervolgens lange tijd weinig voor beide doelen, omdat zowel Vitesse als PSV vooral verdedigend goed op stond gesteld.

Na een klein half uur spelen werd de thuisploeg echter opnieuw gevaarlijk, maar een goede redding van Yvom Mvogo voorkwam een tweede tegentreffer. PSV wist er zelf aanvallend helemaal niks tegenover te stellen zodat het met de achterstand het rustsignaal tegemoet ging.

In de tweede helft kwam de ploeg beduidend beter uit de kleedkamer. Al snel werd Philipp Max gevaarlijk via een vrije trap, maar Pasveer wist met een schitterende redding de gelijkmaker te voorkomen. Een minuut later was het alsnog raak nadat Boscagli goed binnenkopte na een corner.

Vitesse leek het even kwijt te zijn, maar nadat het achterin bij PSV even verkeerd stond werd direct genadeloos toegeslagen. Ondanks dat er overduidelijk sprake leek te zijn van buitenspel werd de treffer wel toegekend, ook na beoordeling door de VAR.

Ondanks dat er nog 35 minuten te spelen waren, wist PSV geen moment meer gevaarlijk te worden en leek het af te stevenen op een nederlaag. Diep in blessuretijd ging de bal echter op de stip. Om merkwaardige redenen werd de beslissing door VAR Danny Makkelie. Het duel was hiermee direct klaar.