Bruma schiet PSV in blessuretijd naar winst in Denemarken

10 augustus 2021 21:56

Bruma schiet PSV in blessuretijd naar winst in Denemarken; image source: Pro Shots

PSV heeft zonder problemen de laatste voorronde van de Champions League bereikt. Na de ruime zege vorige week in Eindhoven werd in Denemarken met 0-1 gewonnen. Diep in blessuretijd maakte Bruma het enige doelpunt.

Voor het eerst dit seizoen stonden Jordan Teze en Davy Pröpper in de basis. Waar PSV het vorige week in Eindhoven nog uit de startblokken schoot deed het nu een stuk rustiger aan.

Via Eran Zahavi en Cody Gakpo kreeg het in de eerste helft wel kansen, maar mede omdat de passing aan de slordige kant was waren de beste kansen voor de thuisploeg. Zo ging een kopbal net naast het doel, terwijl Joël Drommel ook een paar keer reddend op moest treden. Bij rust stond het dan ook 0-0.

In de tweede helft kwam PSV iets scherper uit de startblokken en dat leidde al snel tot een enorme kans. Na een goede pass van Zahavi kwam Gakpo alleen voor de keeper te staan. Zijn schot ging echter net naast het doel.

Het tempo ging echter snel weer omlaag, zodat ook FC Midtjylland weer kansen kreeg. Drommel redde uitstekend op een vrije trap, terwijl ook de Denen uit kansrijke positie net naast het doel schoten.

Tien minuten voor tijd kreeg PSV via invaller Marco van Ginkel weer een goede kans, maar een uitstekende redding van de doelman voorkwam een doelpunt. Vlak voor tijd was er voor Fodé Fofana nog een mooi moment. De spits van Jong PSV kwam in de 88ste minuut binnen de lijnen en maakte zijn officiële debuut in het eerste elftal.

Het leek uiteindelijk uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel, maar diep in blessuretijd viel het doelpunt alsnog. Bruma schoot buiten het strafschopgebied de 0-1 tegen de touwen en dat betekende dat PSV ook de vijfde wedstrijd van dit seizoen winnend af wist te sluiten.