Bekerwedstrijden tegen NAC Breda hebben regelmatig voor problemen gezorgd

6 februari 2022 21:18

Dinsdagavond komt PSV alweer in actie als het bekerduel tegen NAC Breda op het programma staat. Om in de halve finale van de TOTO KNVB Beker te komen zal de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie verslagen moeten worden. Vrijdagavond speelde NAC in eigen huis nog gelijk tegen Roda JC.

Wedstrijden in de beker tegen NAC zorgen echter vaak voor problemen. In totaal troffen beide teams elkaar negen keer. PSV wist vier keer te winnen en verloor ook vier keer. Het duel kende eenmaal geen winnaar, omdat in de jaren '70 enkele seizoenen de kwartfinale en halve finale over twee wedstrijden werd gespeeld. In 1979 speelde PSV in Breda gelijk en won vervolgens de return in Eindhoven.

De laatste vier keer dat beide teams tegen elkaar in de beker speelden wist NAC echter te winnen, al was dat driemaal in Breda. In 2004 bleek NAC in het Philips Stadion echter ook verrassend met 0-1 te sterk. In die wedstrijd maakte Ibrahim Afellay nog zijn debuut in het betaald voetbal.

De selectie van NAC Breda kent met Michael Maria één speler met een verleden bij PSV. Hij speelde tien seizoenen in de jeugdopleiding van PSV, maar wist de stap naar het eerste elftal niet te zetten. Assistent-trainer Anthony Lurling werkte vier seizoenen als jeugdtrainer bij PSV, maar besloot afgelopen zomer om naar Breda te vertrekken.