PSV wint op valreep van Excelsior en eindigt derde

11 mei 2024 18:27

PSV wint op valreep van Excelsior en eindigt derde; image source: Pro Shots

De Vrouwen van PSV hebben vanmiddag op de valreep toch nog gewonnen van Excelsior. Lang zag het daar niet naar uit. De bezoekers uit Rotterdam namen brutaal de leiding, na vijf minuten opende Dana Breewel al de score. Die stand bleef een klein uur op het scorebord staan. Melanie Bross kopte een vrije trap binnen en zette de bordjes weer in evenwicht. Het leek lang in 1-1 te eindigen, tot de laatste twee minuten van de blessuretijd. Veerle van Spijk kreeg de 2-1 uiteindelijk op haar naam als een eigen goal, nog geen minuut later maakte Chimera Ripa het af met de 3-1.

Door de overwinning slaan de vrouwen van PSV de aanval van Fortuna Sittard op de derde plaats af. Fortuna moest vandaag op bezoek bij PEC Zwolle en maakte daar hele korte metten met de thuisploeg. De wedstrijd in Zwolle eindigde in 1-7. Mocht PSV er vandaag onverhoopt niet in geslaagd zijn de drie punten in eigen huis te houden, had dat betekend dat PSV het seizoen op de vierde plaats was geëindigd.
FC Twente pakte vandaag haar laatste kans op de landstitel wel door thuis Telstar met 2-0 te verslaan. Ajax won ook bij ADO Den Haag maar kwam uiteindelijk twee punten te kort voor de landstitel.