PSV na spannende wedstrijd gelijk tegen Borussia Dortmund

20 februari 2024 22:56

PSV na spannende wedstrijd gelijk tegen Borussia Dortmund; image source: Pro Shots

PSV is het tweeluik met Borussia Dortmund begonnen met een gelijkspel. In het Philips Stadion eindigde het duel in 1-1. Luuk de Jong maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt voor PSV.

Beide teams vlogen bijna letterlijk uit de startblokken en zetten hoog druk op het veld. De eerste mogelijkheden waren daarbij voor PSV, maar met name Malik Tillman had het vizier niet op scherp staan. De Amerikaan kreeg de grootste kans toen hij volledig vrij kon schieten, maar hij mikte de bal naast het doel.

Een kleine tien minuten later stond Tillman bovendien aan de basis van de openingstreffer van Dortmund. De middenvelder liet zich te makkelijk van de bal zetten, waardoor de Duitsers er via de counter vandoor konden gaan. Uiteindelijk was het oud-PSV'er Donyell Malen die kon schieten en omdat de bal via Sergiño Dest van richting werd veranderd, viel deze via de lat binnen en was het voor Walter Benítez niet mogelijk om te bal te keren.

Ook hierna bleef vooral PSV de mogelijkheden krijgen. Johan Bakayoko leek uit een voorzet van Ismael Saibari de bal voor het inschieten te krijgen, maar raakte de bal niet goed. Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid toen Saibari de bal van Bakayoko kreeg, maar het schot van de international van Marokko kon door de doelman worden gekeerd.

In de tweede helft leek PSV de druk nog verder op te voeren en volgde al snel het eerste gevaar. Na ruim tien minuten ging de bal op de stip. PSV leek daarbij goed weg te komen omdat Hummels de bal leek te spelen, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en ook de VAR greep niet in. Luuk de Jong maakte dankbaar gebruik van de penalty en schoot de 1-1 op het scorebord.

Ook na de gelijkmaker bleef PSV de betere ploeg op het veld, maar ruim een kwartier voor tijd kreeg Dortmund plotseling een grote kans. Uit een vrije trap verlengde invaller Wolf de bal, maar zijn inzet ging via Benítez op de paal.

PSV kreeg met name via Bakayoko en Dest nog mogelijkheden om alsnog met de winst aan de haal te gaan, maar ook bij de ploeg van Peter Bosz sijpelden de krachten langzaam weg. De ploeg moest daardoor genoegen nemen met een gelijkspel, maar heeft daardoor ook nog alle kansen om in de return over drie weken in Dortmund aan het langste eind te trekken en door te gaan naar de kwartfinale.