PSV speelt topper in eigen huis gelijk tegen Feyenoord

3 maart 2024 16:31

PSV speelt topper in eigen huis gelijk tegen Feyenoord; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag een punt gepakt tegen Feyenoord. De topper in het Philips Stadion eindigde in 2-2. Malik Tillman en Guus Til maakten de doelpunten.

PSV begon geweldig aan de wedstrijd. Na een paar minuten spelen volgde al de openingstreffer toen Luuk de Jong na een heerlijke pass Malik Tillman in een een-tegen-een zette tegenover Hancko. De international van de Verenigde Staten kapte op knappe wijze de verdediger uit en wist vervolgens ook de bal buiten het bereik van de doelman te plaatsen.

De ploeg van Peter Bosz leek vervolgens voor een snelle beslissing in de wedstrijd te willen gaan, maar daarvoor was het met momenten veel te slordig. PSV ontsnapte aan een gelijkmaker toen Olivier Boscagli zich liet verrassen in een duel met Gimenez, maar een uitstekend keepende Walter Benítez voorkwam de gelijkmaker.

Het bleek echter uitstel van executie, want halverwege de eerste helft ging het plotseling mis toen Boscagli als laatste man de bal verspeelde en Minteh daardoor eenvoudig kon scoren.

In de eerste helft was het echter vooral PSV dat de kansen kreeg en meerdere opgelegde mogelijkheden kreeg om met een ruime voorsprong de rust in te gaan. Tillman zag een schot op de paal belanden, Jerdy Schouten schoot net naast het doel en Hirving Lozano werd net genoeg gehinderd om te zorgen dat hij in een leeg doel niet kon binnen tikken.

Waar PSV uitstekend begon in de eerste helft, was de start na rust waardeloos. In de eerste minuten kreeg Feyenoord al meerdere opgelegde kansen en wist Benítez zich meerdere keren te onderscheiden in zijn doel. Toch was hij na een uur spelen kansloos toen het achterin bij PSV volledig fout stond en Gimenez bij de tweede paal in een volledig leeg doel eenvoudig binnen tikte.

PSV had in de tweede helft nog geen enkele kans gehad en Peter Bosz greep dan ook halverwege de tweede helft in door Guus Til binnen de lijnen te brengen. Die wissel bracht vrijwel direct succes, want na enkele minuten zorgde de middenvelder na een knappe een-twee met De Jong via een hard schot voor de gelijkmaker.

Er waren nog twintig minuten te spelen waarbij beide ploegen voor de winst wilden gaan. Tillman kreeg nog de beste mogelijkheid toen Wellenreuther te ver voor zijn doel stond, maar zijn poging ging over het doel.

PSV leek het gelijke spel uiteindelijk te koesteren en wilde geen risico nemen, terwijl Feyenoord de kracht niet meer leek te hebben om iets te kunnen forceren. Het verschil tussen beide teams blijft daardoor tien minuten met nog tien wedstrijden te spelen.