[CL-tegenstanders] Verrassende nederlaag Rosenborg

3 oktober 2004 21:12

Verslaggever: JV

PSV's komende Champions League tegenstander heeft vanavond in de Noorse competitie verrassend met 2-0 verloren bij subtopper Hamarkameratene. Het eerste tegendoelpunt viel vlak voor rust, de andere vlak voor tijd. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong van Rosenborg BK op de nummer twee V?lerengen IF geslonken tot 1 punt. De afgelopen 12 jaar werd de ploeg uit Trondheim telkenmale kampioen van Noorwegen.

Panathinaikos heeft in de Griekse competitie op bescheiden wijze revanche genomen voor de CL-nederlaag tegen PSV. In de eerste uitwedstrijd van het seizoen werd in Thessaloniki met 0-1 gewonnen van Apollo Kalamaria, dat dit seizoen voor het eerst sinds jaren weer in de hoogste Griekse divisie speelt. Het doelpunt van Panathinaikos werd in de 24e minuut gemaakt door Dimitris Papadopoulos, die een fraaie voorzet van Michalis Konstantinou binnen schoot. Papadopoulos viel enkele minuten later geblesseerd uit.
Panathinaikos was ook gedurende de rest van de wedstrijd de betere ploeg, maar wist de score niet verder te vergroten. Vier minuten voor tijd schoot de Kroaat Maric nog op de paal.

Opstelling Panathinaikos: Chalkias, Vyntra, Goumas, Kyriakos, Munch, Adric, Basinas, Skacel (56'Maric), Gonzalez (78' Sapanis), Papadopoulos (30' Mitou), Konstantinou

Zaterdagmiddag won Arsenal op Highbury met 4-0 van Charlton Athletic. Het was de 48ste opeenvolgende competitieduel zonder nederlaag voor de koploper van Engeland. De door PSV begeerde Van Persie mocht dit keer 10 minuutjes invallen.