PSV wint, met dank aan de scheids

2 februari 2005 21:49

In een duel waarin PSV nauwelijks een kans weggaf aan RBC won PSV uiteindelijk in het Philips Stadion met 4-1. In de carnavaleske wedstrijd mocht PSV scheidsrechter Van der Hilst danken. Zonder de scheidsrechter had PSV het in de tweede helft ook wel uit moeten kunnen spelen gezien het spelbeeld. Maar door de scheidsrechter werd het erg makkelijk gemaakt.

PSV gaf geen kans weg in de eerste helft. De verdediging speelde soeverein. Aanvallend was het allemaal niet hoogstaand. De ploeg creerde zich veel te weinig kansen en had te weinig tempo in het spel.

Wel kreeg het tot twee keer toe een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Van Bommel en Ooijer faalden echter jammerlijk van de penaltystip. Beide inzetten waren niet zuiver genoeg en werden gestopt door de uitstekend keepende Aerts.

In de tweede helft werd de ban gebroken door een fout van de scheidsrechter. Mocht PSV al niet klagen met de eerste twee penalties, de derde was er geen. Beasley werd buiten het strafschopgebied aangeraakt. Juist deze penalty werd scherp benut door aanvoerder van Bommel. Tegelijkertijd moest Fleur door de actie met zijn tweede geel van het veld. RBC werd daardoor gedecimeerd tot 10 man en zou direct kansloos zijn.

PSV kreeg vervolgens meer ruimte. Het was dezelfde Van Bommel die na vrijlopen Beasley kon aanspelen. Die benutte de ruimte goed en stelde van Bommel in staat diagonaal in te kunnen schieten voor de 2-0.

Een kwartier daarna kreeg RBC nog een spaarzame kans door blunderen in de verdediging van PSV, Guyt scoorde prompt de aansluitingstreffer voor de 10 uit Roosendaal.

Spanning kwam er echter nooit. Vlak daarna had Van der Hilst het lef ook nog een vierde penalty te geven aan PSV. Een volledig terechte overigens. Vennegoor of Hesselink mocht eindelijk naar de strafschopstip om weer een doelpunt aan zijn totaal toe te voegen. dat deed hij zonder problemen. Daarmee zette hij PSV op 3-1.

Overigens was de scheidsrechter vervolgens volleidg in de war, want hij gad RBC op een gevaarlijke plaats net buiten het strafschopgebied een vrije trap voor hands, terwijl het hands gemaakt werd door de RBC aanvaller.

De 4-1 volgde vervolgens nog door een goal van De Jong zes minuten voor tijd. Daarmee zorgde de ploeg opnieuw voor vier treffers en een ruime overwinning.

bekijk het verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.