Jong PSV bereikt finale Amstel Malt Cup

31 maart 2005 21:05

Verslaggever: JV

Jong PSV heeft de finale van de Amstel Malt Cup bereikt. In Breda werd knap met 2-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van NAC die een ronde eerder nog te sterk waren voor Jong Ajax. Bij PSV deden Addo, Lamey en Zoetebier mee uit de A-selectie. Voor rust kwam PSV na een scrimage op voorsprong via Sergio Kawarmala. In de 2e helft had PSV veruit de beste kansen. Pas in de blessuretijd - toen NAC alles of niets speelde - werd de wedstrijd definitief beslist toen Roy Beerens alleen op doelman Arno van Zwam afging.

Vooraf was er een collecte gehouden waar zelf spelers in hadden gedoneerd om met illegaal vuurwerk voor een mooie sfeer te zorgen. Aan het begin van de wedstrijd werd een heuze 100.000-knaller afgestoken. Tijdens de wedstrijd waren er fakkels en rookbommen op de B-side te bewonderen. Op maandag 23 mei speelt Jong PSV in het Mandemakers Stadion tegen Jong Vitesse met als inzet niet alleen de beker maar ook deelname aan de KNVB-beker tussen de A-elftallen voor volgend seizoen.