PSV pakt volle winst bij Twente: 0-3

25 november 2023
ESPN 2

PSV pakt volle winst bij Twente: 0-3; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond de dertiende wedstrijd van het seizoen uit bij FC Twente relatief gemakkelijk gewonnen. De Eindhovenaren creëren zichzelf daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de kraker tegen Feyenoord van volgende week zondag. PSV gaat naar Rotterdam met 7 punten voorsprong.

De Eindhovenaren begonnen de wedstrijd prima en domineerden de wedstrijd zonder te scoren. In de 25e minuut kwam daar een overtalsituatie bij, toen Hilgers onbesuisd doorging op Chucky Lozano en daarvoor terecht de rode kaart getoond kreeg. Het duurde tot de blessuretijd van de eerste helft voordat Joey Veerman dit om kon zetten in een voorsprong: 0-1. Dit na een mooie pass van Johan Bakayoko en een eindje daarvoor een uitstekende verdedigende actie van André Ramalho.

Al vroeg in de tweede helft verdubbelden de Eindhovenaren de score. FC Twente-speler Pröpper probeerde Luuk de Jong van het scoren af te houden, maar raakte daarmee zelf de bal ongelukkig en passeerde Unnerstall: 0-2. De Eindhovenaren liepen vlak voor tijd nog verder uit via een counter van Bakayoko. Die laatste kwam op het einde van de wedstrijd nog goed weg, toen scheidsrechter Lindhout hem geen gele kaart gaf voor een domme overtreding in de slotseconde.

PSV doorbreekt sterke thuisreeks FC Twente

Voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdagavond stond FC Twente op een reeks van 24 ongeslagen wedstrijden in eigen huis. Hiermee hadden de Tukkers de langste reeks van de grote competities in Europa in handen. Met de 0-3 overwinning van PSV kwam hier een bruut einde aan.

PSV staat zelf nu tweede op deze denkbeeldige ranglijst achter Liverpool, dat op 18 staat. De reeks van PSV is nu 17 thuiswedstrijden lang.

Twaalfde wedstrijd op rij drie doelpunten

PSV scherpte met de 0-3 overwinning op FC Twente een record aan. Vandaag scoorden de Eindhovenaren voor de twaalfde wedstrijd op rij minstens drie doelpunten. Dit is een Eredivisierecord, dat overigens al op naam van de club stond. PSV lukte het in 1987 om 10 keer op rij te scoren. Ajax deed dat in 1993/1994 de Eindhovenaren na.

Bosz evenaart seizoensstart Van Bommel

Mark van Bommel zette in zijn eerste seizoen bij PSV een ijzersterke reeks neer van 13 gewonnen wedstrijden. Met de overwinning bij FC Twente evenaart Peter Bosz dat aantal. Het Eredivisierecord is eveneens in handen van de Eindhovenaren; in 1987 kwam het tot 17 gewonnen wedstrijden onder Guus Hiddink. PSV heeft nu de drie beste seizoensstarts in handen. Geen enkele andere club kwam ooit aan de 13.

De reeks van Van Bommel werd overigens beëindigd door Feyenoord. Volgende week zullen de Rotterdammers dat opnieuw willen proberen.

[video] Feest in het uitvak na afloop van de wedstrijd

[video] Bosz: "we hadden het aardig voor elkaar"

PSV-trainer Peter Bosz was na afloop van de wedstrijd tevreden over hoe het tactisch plan in Enschede had uitgepakt. "We hebben gezien hoe ze het hier tegen andere topploegen deden en we hebben geprobeerd daar van te leren. Ik denk dat we het goed deden. We hadden het aardig voor elkaar", aldus Bosz.

Over het uitvallen van Ramalho op het einde van de wedstrijd gaf Bosz aan dat het een aandachtspunt is bij de technische staf, omdat het vaker gebeurt. Kritiek had de trainer op Johan Bakayoko, die op het einde van de wedstrijd bijna tegen een tweede gele kaart opliep, wat een schorsing tegen Feyenoord had betekend. Bosz: "Het is niet heel veel, maar dit is dom. Dat heb ik hem al verteld".

[video] Schouten: "we zijn als team echt gegroeid"

[video] Veerman: "voor mijn gevoel hadden we de hele wedstrijd balbezit"

[video] Oosting: "we hebben niet zoveel weggegeven"

Opstelling FC Twente

Unnerstall , Brenet ('46 Sampsted), Hilgers , Pröpper, Smal, D.Rots ('60 Van Wolfswinkel), Kjölö, Steijn ('28 Van Hoorenbeeck), Sadilek ('76 Eiting), Regeer ('76 Taha), Ugalde

15  4 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.