PSV gelijk in Enschede: 2-2

29 april 2005
-
-

Landskampioen PSV heeft vrijdag puntverlies geleden bij FC Twente. Tot twee keer toe moesten de Eindhovenaren in Twente een achterstand goedmaken, waardoor het uiteindelijk 2-2 werd. Na zeven minuten trof Vennegoor of Hesselink al de paal. Twente kon doelman Gomes in de 1e helft niet verontrusten.

Een half uur voor het einde kwam Twente op voorsprong, waarna Gerald Sibon met een schitterende actie al snel de gelijkmaker aantekende. FC Twente, dat de punten nog hard nog heeft voor Europees voetbal, stond echter binnen enkele minuten weer op voorsprong. Sharbel Touma passeerde drie man en rondde goed af.

Na een mislukte uittrap van Sander Boschker bracht Sibon de bal bij Jan Vennegoor of Hesselink. De voormalig Twente spits maakte een einde aan de droom van Twente die nog protesteerde wegens buitenspel, maar omdat Ramon Zomer buitenspel ophief was dat tevergeefs. Waarschijnlijk vanwege de reactie van het publiek hierop onthield scheidsrechter Vink vervolgens aanvaller Beasley een zuivere penalty waardoor beide ploegen in 2005 nog ongeslagen blijven in de competitie.

Bekijk het verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Guus Hiddink coachte niet

Guus Hiddink was dit keer wel aanwezig maar liet de coaching tijdens de wedstrijd over aan Rene Eijkelkamp. Hiddink keek ontspannen toe hoe zijn assistent zijn taken waarnam. In de rust ging de PSV-coach ook niet mee met zijn ploeg naar de kleedkamer.

Weer eens een tegendoelpunt voor PSV

Voor het eerst sinds 19 februari heeft PSV weer eens een tegendoelpunt in de competitie moeten incasseren. Jason Culina scoorde in de 62ste minuut. PSV had alweer 8 wedstrijden achtereen de nul gehouden waarmee de Eindhovenaren het oude clubrecord dus twee keer in ??n seizoen hebben verbroken. Door dit 14e tegendoelpunt dit seizoen blijft het eredivisierecord minste tegendoelpunten in ??n seizoen met 13 doelpunten in handen van het FC Twente uit het seizoen 1971/72. Ook het clubrecord van zes uitwedstrijden achtereen de nul houden, werd door de tegentreffer van de Australi?r niet ge?venaard.

PSV 20 uitwedstrijden ongeslagen

Ondanks het kampioenschap en de halve finale van de Champions League heeft PSV voor de 20ste achtereenvolgende uitwedstrijd in de competitie niet verloren. Dat is een evenaring van het clubrecord van PSV. Het eredivisierecord staat met 25 op naam van Ajax. Als PSV op bezoek in Kerkrade ook niet verliest, is het een heel seizoen ongeslagen in uitwedstrijden en kan volgend seizoen Ajax n?g een record afhandig gemaakt worden. Saillant detail is dat Roda JC de enige ploeg is die de Eindhovenaren dit seizoen in de competitie wisten te verslaan.

Blessures Farfan en Beasley wegen zwaarder dan gelijkspel

Erger dan het puntverlies zal Guus Hiddink ongetwijfeld de blessures van Farfan en Beasley hebben gevonden. Farfan liep in de eerste helft een enkelblessure op, waarvan de ernst nog onduidelijk is. Twee minuten voor tijd blokkeerde de voet van Beasley na een onbesuisde inzet van Majestorovic. Beasley raakte daarbij ogenschijnlijk zwaar geblesseerd. De Amerikaan had zeer veel pijn en moest met een brancard van het veld. Voor hun meespelen tegen AC Milan moet gevreesd worden.

Uit respect geen gejuich van Vennegoor

Nadat Jan Vennegoor of Hesselink de gelijkmaker gescoord had tegen zijn voormalige club heeft hij uit respect voor zijn oude club niet gejuicht. De PSV-spits was er heilig van overtuigd dat het geen buitenspel was omdat Ramon Zomer er nog tussen stond maar voelde zich niet schuldig dat hij Twente twee punten 'ontnam'. "Daar ben ik prof voor, ik geef geen cadeautjes weg. Ik zat er al een paar keer dichtbij... ik wil graag mijn doelpunten blijven maken. Uit respect voor Twente en voor Sander heb ik het echter niet uitgebreid gevierd. Dit blijft toch mijn club. Ik hoop ook echt dat ze Europa in gaan." Zowel voor als na afloop van de wedstrijd werd Vennegoor toegezongen door het Twentse publiek.

'90 Wellenberg voor Shoukov

Vroomshoop on Tour: Foto`s FC Twente-PSVAcht on Tour: PSV - B op halve kracht niet langs FC Twente VakT.nl: Fotos FCTwente - PSV
De Mortel On Tour: Avondje EnschedePSV on Tour: FC Twente - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.