PSV wint ruim bij Roda JC: 0-3

6 mei 1934
-
-

PSV heeft uiteindelijk een vrij makkelijke overwinning behaald uit bij Roda JC. Werd vooraf nog gevreesd voor een moeilijke middag, uiteindelijk werd het meer dan verdiend 0-3. Door die overwinning blijft PSV ongeslagen in het Parkstad Limburg stadion. Ondanks dat PSV niet bijzonder goed speelde, kwam het niet in de problemen, bleef het rustig en wist het zijn goaltjes mee te pikken. Meevaller voor PSV was dat Roda JC eigenlijk geen moment goed in haar spel kwam. Farfan was een van de uitblinkers bij PSV. Hij had al twee opgelegde kansen gehad voordat hij in de slotfase van de eerste helft PSV op 0-1 bracht. Het was het 3.800ste doelpunt van PSV in de eredivisie. Kort daarna trof Jan Vennegoor of Hesselink nog de lat.

Halverwege de tweede helft maakte invaller DaMarcus Beasley aan alle twijfel een einde door van dichtbij de tweede Eindhovense treffer binnen te schieten. Op aangeven van Farfan kon Phillip Cocu in de slotfase de 0-3 nog binnenglijden. De net 17 geworden Isma?l Assatti mocht daarna nog zijn debuut maken in de eredivisie. Scheidsrechter Vink deelde vijf gele kaarten uit.

Lees het verslag van minuut tot minuut van Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Cocu scoort opnieuw; met 3 uit 3 topscorer

Phillip Cocu was tegen Roda JC opnieuw trefzeker voor PSV. De aanvoerder scoorde in zijn derde competitiewedstrijd zijn derde doelpunt van het seizoen. Daarmee is hij op dit moment topscorer van de Eindhovenaren.

Succesvolle afscheidswedstrijd voor Lee

Volgens alle berichten vertrekt Young-pyo Lee morgen naar Londen voor de medische keuring bij de Spurs. Dat zou betekenen dat hij vandaag zijn afscheidswedstrijd speelde voor PSV. Met de 0-3 uitslag bij het voor PSV altijd lastige Roda JC had hij zich geen beter afscheid kunnen voorstellen waarschijnlijk.

Kone neemt afscheid van Roda publiek

Voor het duel tegen PSV heeft Arouna Kone afscheid genomen van het publiek van Roda JC. Na een bedankje liep hij met tranen in zijn ogen een lange ereronde langs alle tribunes.

PSV blijft maar ongeslagen in uitwedstrijden

Met de winst tegen Roda JC is PSV al 23 uitwedstrijden op rij zonder nederlaag. Vorig seizoen verloor PSV geen enkele uitwedstrijd. Thuis werd er overigens alleen verloren van Roda JC. In het seizoen 2003/2004 (tegen Willem II) verloor PSV voor het laatst een uitwedstrijd. Het eredivisierecord staat met 25 op naam van Ajax. Als PSV ook bij FC Groningen en SC Heerenveen niet verliest, hebben de Eindhovenaren tegen FC Twente de mogelijkheid de Amsterdammers n?g een record afhandig te maken.

Rentree voor DaMarcus Beasley

DaMarcus Beasley bekroonde zijn rentree bij PSV in de tweede helft met een doelpunt. De aanvaller had de gehele voorbereiding gemist vanwege interlandverplichtingen bij de Verenigde Staten en kwam daar met een blessure van terug. Deze week werd hij voor het eerst fit geacht en mocht hij in de tweede helft tegen Roda JC zijn rentree maken.

PSV klimt naar vierde plaats op ranglijst

(Gepost door Bastie)

PSV is door de ruime zege op Roda JC geklommen naar een vierde plaats op de ranglijst. Alleen AZ, Feyenoord en RKC Waalwijk staan nog hoger, zij zijn nog zonder puntverlies. Door de nederlaag van Ajax tegen Feyenoord (1-2 in Amsterdam) heeft PSV nu een verliespunt minder dan Ajax.

Hiddink: prima gespeeld

Guus Hiddink was na afloop van het duel voor de camera's zeer tevreden over het spel van PSV. Volgens de PSV coach had PSV prima gespeeld. 'Eigenlijk voor het eerst sinds lange tijd dat de ploeg zo heeft gespeeld' aldus Hiddink.

Heurelho Silva Gomes

'57 DaMarcus Beasley voor Jan Vennegoor of H.