13 september 2005
-
Champions League
-

PSV is de Champions League goed begonnen. In het Philips Stadion won de ploeg met 1-0 van het Duitse Schalke'04. Vennegoor of Hesselink zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd, een kopbal uit een hoekschop. Een behoorlijk gehavend PSV, na alle vertrokken spelers, niet speelgerechtige spelers en de blessures van met name Alex, legde een uitstekende en zeer overtuigende eerste helft op het veld. De tweede helft was van veel minder kaliber.

Lees het verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Uitstekende eerste helft, moeilijke tweede tegen Schalke'04

PSV speelde tegen Schalke'04 een uitstekende eerste helft. De ploeg gaf niets weg en zocht voorzichtig de aanval. In het laatste kwartier drukte het door en toen creerde de ploeg ook diverse grote kansen. In de 33ste minuut was het verdiend raak. Vennegoor of Hesselink kon vanuit een hoekschop vrij inkoppen. De ploeg drukte vervolgens goed door. Het had de pech dat de 2-0 net niet viel.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Schalke'04 zette druk en PSV kreeg de wedstrijd nooit echt meer onder controle. Echt grote kansen konden de Duitsers echter niet afdwingen ondanks dat overwicht. Daardoor kon PSV de 1-0 uit het vuur slepen.

Cocu: het ging gewoon niet meer

Phillip Cocu liet na afloop weten dat hij in de tweede helft weer last kreeg van zijn kniepees. 'Net als tegen FC Utrecht. Toen kon ik het nog wel verbloemen. In deze wedstrijd moet je gewoon top zijn. Het ging gewoon niet meer.' Cocu moest tien minuten voor tijd gewisseld worden voor Lamey.

Cocu: drie punten zeer belangrijk voor vertrouwen ploeg

'Het was behoorlijk zwaar' aldus Cocu over de tweede helft van PSV - Schalke'04. 'Ze voerden de druk op en wij kwamen er te weinig uit. We hadden niet meer het vermogen om pressie te zetten. Maar we moeten gewoon tevreden zijn dat we winnen. We hadden een goede organisatie. De spelers hebben het goed gedaan. Simons heeft het uitstekend neergezet op het middenveld en Addo speelde alsof hij al jaren meedeed. Voor die spelers lag er toch een extra druk. We zijn er met zijn allen voor gegaan. Dat berustte ook vorig seizoen toch het succes op. Het is vooral het team geweest die de overwinning eruit heeft gesleept.'

'Het allerbelangrijkste is dat we de eerste wedstrijd winnend zijn begonnen. Drie punten is heel belangrijk voor het vertrouwen van de ploeg.'

Eindelijk start PSV weer met overwinning in CL

Na vijf seizoenen is PSV de eerste ronde van de Champions League eindelijk weer eens begonnen met een overwinning. Ook de laatste jaren onder Hiddink slaagde de ploeg daar niet in. Daardoor heeft PSV nu met drie punten direct een goede uitgangspositie. Het zal de ploeg vertrouwen geven om ook in Turkije rustig te blijven in het tweede duel tegen Fenerbahce. Een overwinning dan zou zelfs al een voorbeslissing kunnen brengen.

VoH: erg zoet als je kan scoren in CL

Vennegoor of Hesselink was in de competitie nog niet aan scoren toegekomen. "Het is inderdaad een tijdje geleden dat ik gescoord heb. Als spits wil je altijd scoren. Als dat niet lukt, is dat moeilijk. Het is dan erg zoet als je hem nu wel kan scoren in de Champions League' aldus de spits van PSV voor de microfoon van Langs de Lijn. 'Ze denkten in de zone, dat hadden we niet verwacht. Cocu stond goed en daardoor kon ik vrij koppen. Zo zie je dat als iedereen de taken goed uitvoert, je daar profijt van kan hebben. Dat zie je vandaag.'

'We hebben weer behoorlijk wat posities moeten wisselen, maar we hadden toch weer elf namen op het bord. We hebben met zijn allen een belangrijke klus geklaard. Hopelijk kunnen we hierop verder borduren.'

Assauer: in Normalform h?tten wir sie weggeputzt

De druiven waren zuur bij Schalke'04 na afloop van het duel tegen PSV. Technisch manager Assauer liet tegenover de Duitse televisie weten de nederlaag niet te accepteren. 'In de tweede helft is iets beter gespeeld, maar het was niet te zien dat we nog op een doelpunt mochten hopen. Ik ben enorm teleurgesteld in het elftal. Ik kan deze prestatie niet verklaren omdat we veel beter kunnen. We hadden Eindhoven vandaag een goed resultaat kunnen afdwingen en in normale vorm 'h?tten wir sie weggeputzt'. Maar nu blijven we met lege handen achter.'

Ook Ebbe Sand was teleurgesteld. In zijn ogen heeft PSV slechts een kans gehad en daaruit gescoord. 'In de tweede helft hebben we eigenlijk heel goed gespeeld en hadden we kansen op een goal.'

'82 Michael Lamey voor Phillip Cocu
'86 Robert de Pinho de Souza voor Jan Vennegoor of H.