PSV onderuit in Groningen: 1-0

18 september 2005
-
-

PSV heeft zondag het uitduel tegen FC Groningen met 1-0 verloren. Youri Cornelisse, de gevaarlijkste man van de thuisploeg, scoorde vlak voor rust met een zondagschot het enige doelpunt. Van afstand schoot hij vanuit stand steenhard in de kruising. Bovendien werd zijn schot nog licht van richting veranderd door Lamey. In de eerste helft speelden de Eindhovenaren uitermate mat en kon het maar met moeite enige kansen afdwingen. Vooral het middenveld en de aanval zat niet in de wedstrijd. PSV kwam in de tweede helft te laat op toeren. Groningen liet een aantal flinke kansen op de 2-0 onbenut, waardoor de overwinning met de hakken over de sloot werd veiliggesteld.

In het laatste kwartier, toen er maar liefst vijf PSV-aanvallers in het veld stonden, stond Groningen met de rug tegen de muur maar capituleerde het niet. Farf?n schoot voor open doel in het zijnet. Vennegoor of Hesselink kopte net over, Seedorf haalde een bal van de lijn gehaald en in de laatste speelminuut bokst Roorda en vrije trap van Farf?n uit de kruising. Door de nederlaag heeft de regerend landskampioen na vijf wedstrijden al vijf verliespunten. Eerder werd al gelijkgespeeld tegen Heracles.

Bekijk het live-verslag van de wedstrijd door Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Achterstand op kop loopt op tot vijf punten

Door de nederlaag in Groningen loopt de achterstand van PSV op de koplopers op tot vijf punten. Zowel AZ (4-2 winst tegen Ajax), Feyenoord (5-1 tegen Heerenveen) als RKC Waalwijk zijn nog zonder puntverlies. PSV staat nu op tien punten uit vijf wedstrijden na het gelijkspel tegen Heracles en de nederlaag tegen Groningen. PSV heeft nog wel een verliespunt minder dan Ajax.

Reiziger en Ball vallen geblesseerd uit

PSV verloor in de eerste helft al de nieuwe aankopen Reiziger en Ball. Beide verdedigers raakten geblesseerd en moesten van het veld. Daardoor moest er opnieuw veel gewijzigd worden in het elftal. Lamey en Beasley kwamen in het veld en Cocu zakte terug naar het centrum van de verdediging.

Eerste nederlaag in 2005 kost PSV ook recordreeks uitwedstrijden

PSV is er niet in geslaagd om het record van Ajax van aantal competitiewedstrijden zonder nederlaag over te nemen van de Amsterdammers. PSV bleef op 23 uitwedstrijden steken. Het record blijft op 25 duels staan.

De nederlaag was ook de eerste nederlaag van PSV in geheel 2005 in competitieverband.

PSV nog wel vierde na nederlaag

PSV staat na de nederlaag nog wel op een vierde plaats op de ranglijst. De ploeg blijft Heracles op doelsaldo net voor.

'86 Nevland voor Salmon

Vroomshoop on Tour: Groningen-PSVPSV Zuipsite: 19 Foto's FC Grunn - PSVPSV on Tour: Groningen - PSV
Randstadphoolies.nl: FC Groningen-PSV...Randstad Phoolies vanuit de thuisvakkenDe Mortel On Tour: 3 punten blijven achterAcht on Tour: 1 - 0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.